Vandereycken heeft geschiedenis mee

Philippe Crols
| 0 reacties
Vandereycken heeft geschiedenis mee
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Dat René Vandereycken woensdagavond in het besneeuwde Luxemburg zijn debuut maakt als Belgisch bondscoach heeft voor weinig Belgische voetballiefhebbers nog geheimen. De Limburger heeft alvast de geschiedenis mee wat betreft de eerste oefenwedstrijd. 

De geschiedenis mee, het is te zeggen, want de laatste vier Belgische bondscoaches slaagden er niet in om hun eerste wedstrijd winnend af te sluiten. De laatste bondscoach die daar wel in slaagde was Paul Van Himst. Hij won in 1991 zijn eerste wedstrijd als bondscoach tegen Luxemburg. Juist ja, de tegenstander van vanavond. Toen zorgden Scifo en Degryse ervoor dat de Belgen onder leiding van Van Himst met 0-2 wonnen. Wat dat betreft hoeft René Vandereycken zich dus geen zorgen te maken. 

De andere bondscoaches debuteerden dus iets minder goed. In '96 eindigde de eerste wedstrijd van Van Moer op een 0-0-gelijkspel tegen Rusland. Georges Leekens deed nog slechter. Hij ging een jaar later in zijn eerste wedstrijd met 3-0 de boot in tegen Noord Ierland. Aimé Anthuenis zag in 2002 zijn eerste wedstrijd in Polen eindigen op 1-1. De bondscoach met de spectaculairste binnenkomer was zonder de minste twijfel Robert Waseige. Wie kan zich immers de 5-5 tegen Nederland uit '99 niet meer voor de geest halen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties