Analyse Eerste slachtoffer in titelstrijd

Kristof Blomme
| 0 reacties
Eerste slachtoffer in titelstrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Club Brugge heeft op speeldag 28 de rol moeten lossen in de strijd om de titel. Aartsrivaal Anderlecht kwam met 0-2 winnen in het Jan Breydelstadion. Blauw-zwart telt nu een achterstand van zeven punten op de concurrent uit Brussel. Die kloof is zo goed als onoverbrugbaar rekening houdend met het programma van beide clubs. Anderlecht was de grote winnaar van de speeldag aangezien ook Standard en Zulte Waregem punten lieten liggen. Onderin deden Beveren en Cercle Brugge een slechte zaak. 

De topper van de speeldag tussen Club Brugge en Anderlecht stelde teleur. Vooral Club Brugge liet het weer helemaal afweten. De beleving en mentaliteit bij Club waren opnieuw ondermaats. Bovendien bleek Anderlecht simpelweg de betere ploeg te hebben, waardoor de Brusselaars verdiend de drie punten meepakten. Nicolas Frutos was weer de grote man. Ondertussen scoorde Frutos al negen keer in tien wedstrijden. De eerste goal kwam er na slecht wegkoppen van Vermant en niet alert reageren van Clement. In de slotfase tekende de Argentijn nog voor een tweede treffer nadat een schot van Wilhelmsson nog knap werd gepareerd door Stijnen. De titel lijkt nu helemaal onhaalbaar voor Club. Zelfs voor plaats drie zal er nog hard moeten geknokt worden. De titelstrijd lijkt een duel te gaan worden tussen Anderlecht en Standard, waarbij de Brusselaars de beste papieren bezitten.

Standard kwam bij Charleroi niet verder dan 0-0, opnieuw geen overwinning buitenshuis dus. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar scoren zat er niet in. De Luikenaars volgen nu op drie punten van Anderlecht. Ook Zulte Waregem kon niet winnen buiten het eigen Regenboogstadion. Sint-Truiden was met 2-0 te sterk en pakte zo drie belangrijke punten in de strijd tegen de degradatie. Mbonabucya en Peeters scoorden voor de Kanaries. AA Gent is de ploeg in vorm. Bij Beveren werd een nipte 0-1 overwinning behaald. Gregoire tekende voor de enige goal. De Oost-Vlamingen komen zo op gelijke hoogte van Zulte Waregem. Volgende week ontvangt het Club Brugge. Mits winst nadert Gent tot op één puntje van blauw-zwart en behoort zelfs Europees voetbal nog tot de mogelijkheden. Beveren lijkt zich maar niet te kunnen herpakken. Het staat nu alleen laatste.

Lierse en La Louvière vochten een echt degradatieduel uit. Lierse was de betere ploeg, maar scoren zat er niet in, ondanks de vele kansen. Een goal van Mujanovic werd onterecht afgekeurd, terwijl Nunes een elfmeter miste. De kloof tussen beide ploegen blijft één punt in het voordeel van de Pallieters. Ook Cercle Brugge zit in slechte papieren. Groen-zwart ging bij Roeselare de boot in, 1-0. Vandamme zorgde voor de enige goal na opnieuw een misser van Vandendriessche. Cercle telt nog slechts drie punten voorsprong op het nummer laatst. Volgende week staat met Cercle - Lierse opnieuw een degradatieduel op het programma. Naast Sint-Truiden kan ook Moeskroen weer wat vrijer ademen. De Henegouwers klopten Genk met 1-0 na een knappe goal van Dorothée. Genk telt nu een achterstand van drie punten op Gent en Zulte Waregem. 

Lokeren - Westerlo was een partij tussen twee middenmotors. Bij de thuisploeg was Bancé opnieuw de grote man met drie goals. Voor de bezoekers kon Janssens scoren, na een flater van Milojevic. In de slotminuut kopte Evens nog de aansluitingstreffer binnen, maar te laat. Beide ploegen hebben nog weinig te winnen of te verliezen deze jaargang. Hetzelfde geldt voor Brussels en Germinal Beerschot. De match stevende dan ook af op een brilscore, tot Hendrickx in blessuretijd zijn duivels ontbond. Hij zorgde voor de enige goal van de partij. Monteyne en Sanogo pakten nog rood.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties