Kontich en Grimbergen spelen gelijk

Kevin Vanbuggenhout

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Kontich is na het behalen van de eersteperiodetitel zo fel afgezakt dat het zich nu in degradatiegevaar bevind. Winnen tegen rechtstreeks concurrent Grimbergen was dus een must. Grimbergen moest ook zien te winnen, anders dreigden de Brabanders op een degradatieplaats terecht te komen.

Bij Kontich en Grimbergen maakten respectievelijk Karami en Gaudaen hun heroptreden na een langdurige blessure. Bij Grimbergen zat Bras op de bank, waardoor Hmouda terug in de basis stond. Grimbergen-trainer Slachmuylders moest voor de zoveelste keer dit seizoen vanuit de tribune toekijken. Nog voor de wedstrijd goed en wel was begonnen, stonden de bezoekers al op voorsprong. Geets schoot een voorzet van Pollefoort binnen: 0-1. Vlak daarna leek Grimbergen helemaal op rozen te zitten wanneer het 0-2 werd. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In plaats van 0-2 werd het 1-1. Moerenhout benutte een vrije trap en na amper vier minuten waren al twee geldige doelpunten gescoord. Grimbergen bracht het betere voetbal in de eerste helft en ging dus op zoek naar een nieuwe voorsprong. Gaudaen legde af voor Pauwels, maar die kon de kans niet benutten. Even later kon Gaudaen dat wel. Hij tikte een voorzet van Ben r'Haiem binnen: 1-2. Gaudaen vierde zijn rentree dus meteen met een doelpunt. Grimbergen kon nu dus vanuit de organisatie gaan voetballen en kwam ook nog aan de beste kansen. De Wilde stopte een laag schot van Van Winckel en Horasanli trof de lat. De bezoekers stonden aan de rust dus verdiend voor.

Maar die voorsprong werd in de tweede helft al snel ongedaan gemaakt. Van Hoogten leverde een doelpoging af die via Pollefoort in doel verdween: 2-2. Dit was het voor Kontich het teken om door te gaan. De thuisploeg ging druk zetten met als intentie een derde doelpunt te scoren. De beste kans spatte uiteen op de paal. Kontich trachtte nog de bakens te verzetten, maar in de slotfase ging Grimbergen nog bijna met de drie punten lopen. Grimbergen slaagde er echter niet in om de twee in extremis gecreëerde kansen te verzilveren. Daardoor eindigde dit degradatieduel op 2-2.

Er is dus nog steeds geen beterschap voor Kontich, dat zich nog steeds in de degradatiezone bevind. Kontich heeft ook het moeilijkste programma nog van alle degradatiekandidaten. Er rest Kontich amper één thuismatch meer. Grimbergen is na deze puntendeling op de derdelaatste plaats terecht gekomen. Die plaats heeft rechtstreekse degradatie naar eerste provinciale tot gevolg. Volgende week tegen Opwijk kan Grimbergen dus maar best de drie punten pakken. Kontich trekt volgende week zondag naar Kampenhout.

KONTICH: De Wilde, Budts, Doms, Dierickx, Verfaillie(75' Heyvaert), Moerenhout, Hendrickx(63' Dom), Van Hoogten, Daems, De Roy, Karami

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli, Kariouhi, Geets, Pollefoort, Baudet, Van Winckel, Hmouda, Pauwels, Gaudaen(70' Bruyninckx), Ben r'Haiem(83' Bras)

DOELPUNTEN: 1' Geets 0-1, 4' Moerenhout 1-1, 24' Gaudaen 1-2, 50' Van Hoogten 2-2

GEEL: Hmouda