Analyse Wetteren niet te stuiten

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wetteren niet te stuiten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Eendracht Aalst stond machteloos tegenover Standaard Wetteren, dat zijn indrukwekkende reeks verder zet. In de titelstrijd loopt Dender twee punten uit op Cappellen.

Eendracht Aalst wou op eigen veld weer aanknopen met de overwinning om zo de kloof met clubs als SK Maldegem en RC Mechelen te dichten. Aalst kwam ook al snel op voorsprong, maar moest daarna maar liefst vijf doelpunten slikken. Wetteren staat na deze ruime zege weer alleen op kop van de periodestand. Wetteren is nu al tien matchen lang ongeslagen.

FCN Sint-Niklaas heeft kostbare punten laten liggen in de strijd om een eindrondeplaats. Thuis verloor Sint-Niklaas met 1-2 van Torhout, dat hiermee een einde maakt aan zijn periode zonder zege. Vandendriessche maakte beide Torhoutse doelpunten en had dan ook een groot aandeel in de overwinning. Bij Sint-Niklaas vond Belfassi weer de weg naar de netten, maar dat leverde geen punten op. Sint-Niklaas blijft ondanks de nederlaag derde in de stand.

Racing Waregem lijkt na de verrassende uitoverwinning van vorige week weer vertrokken. Ook dit weekend pakte Waregem immers de drie punten. Waregem sloeg erin om in eigen huis Maldegem af te houden. Maldegem mag blij zijn dat de concurrenten die allemaal thuis speelden, ook niet veel punten pakten. Maldegem won slechts één keer in zijn laatste tien matchen en gaat nog een moeilijk competitieslot tegemoet.

Rupel Boom kwam tegen SW Harelbeke twee keer op voorsprong, maar slaagde er nooit in zijn voorsprong vast te houden. Dit betekent dat Boom voor de vierde keer op rij gelijk speelde. Boom is dus al een maand ongeslagen, maar kon de stap naar de overwinning nog niet te vaak zetten. Toch mag Boom nog hoop koesteren, het loopt ook één punt in op Eendracht Aalst. Harelbeke had ook niet alle redenen om tevreden te zijn. Na de 1 op 12 is Harelbeke nu afgezakt naar de zevende plaats. SW Harelbeke zal een serieuze remonte nodig hebben om alsnog de eindronde te halen.

SV Bornem stond weer al eens voor de wedstrijd van de waarheid met de match tegen Willebroek-Meerhof. Ook deze keer lukte het niet. De Voeght scoorde in de voorlaatste minuut het enige doelpunt uit de partij. Bornem zal in de volgende vijf matchen nog sterk voor de dag willen komen als het zich wil redden, ook al is de kloof met Aalst nog niet onoverbrugbaar. Willebroek-Meerhof behaalde een deugddoende overwinning die de ploeg misschien terug meer vertrouwen kan geven.

KV Turnhout won vorige week op het veld van Dender en moest nu Cappellen bekampen. Cappellen wist twee keer op voorsprong te komen, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Door een own-goal en een strafschopdoelpunt kon Turnhout immers telkens terugkomen. Turnhout hield dus één punt thuis en mag tevreden zijn met de 4 op 6 die tegen de twee kopploegen behaald werd. Voor Cappellen is de titel weer wat verder weg.

Diegem moest enigszins verrassend het onderspit delven tegen WS Woluwe. Door het verlies van SW Harelbeke zakt Diegem amper één plaats op de rangschikking. Woluwe heeft de pech dat de ploegen die achter Woluwe stonden in de stand, ook wisten te winnen. Maar WS Woluwe nadert wel twee punten op Turnhout.

Turnhout wist dus Cappellen in bedwang te houden en dat was goed nieuws voor FCV Dender, dat opnieuw kon uitlopen. Maar dan mocht Dender wel niet voor de derde keer op rij puntenverlies leiden. Dat gebeurde ook niet. Op het veld van RC Mechelen behaalde Dender een gevleide overwinning. Door die overwinning heeft Dender nu vier punten meer dan Cappellen. RC Mechelen blijft uiteraard onderin het klassement staan, al kan Racing zich wel optrekken aan de geleverde prestatie.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties