Liverpool Dubai FC?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool Dubai FC?
Foto: © SC
Word fan van Liverpool FC! 1319

Liverpool zoekt al enkele jaren naar vers kapitaal en lijkt dat eindelijk te hebben gevonden in Dubai. Maar liefst 700 miljoen euro zou Dubai International Capital in de club willen investeren. De investeringsmaatschappij bestudeert momenteel de boekhouding van Liverpool FC. 

De financiële injectie was nodig om het nieuwe stadion (60000 zitjes) te kunnen bouwen. Voorzitter David Moores en chief executive Rick Parry zijn dan ook uiterst tevreden met de nakende deal. Ze denken dan ook vooral een het voortbestaan van Liverpool FC als topclub op lange termijn. Waarschijnlijk zal ten vroegste in januari een overeenkomst worden bereikt. Manager Rafael Benitez is vooral blij dat hij meer geld in handen zal krijgen om spelers aan te trekken. Op die manier moeten de Reds miljardenclub Chelsea het vuur aan de schenen leggen.

DIC-baas Sameer Al-Ansari hoopt dat hij snel een akkoord zal vinden met de club. De maatschappij is een dochterfirma van Dubai Holding. Aan het hoofd van dit bedrijf staat kroonprins en eerste minister Sjeik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (foto). Hij zou de vijfde rijkste man ter wereld zijn. Zijn vermogen dankt hij vooral aan de olie-industrie. Voor de kust van Dubai liet de kroonprins verschillende kunstmatige eilanden aanleggen. Hij is ook bekend van de paardenrennen.  

        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties