Walem genoemd in nieuw Italiaans schandaal

Luc Goderis
| 0 reacties
Walem genoemd in nieuw Italiaans schandaal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Italiaanse Serie A is nog maar half bekomen van het vorige schandaal of het Italiaanse voetbal wordt weeral opgeschrikt door een nieuw gokschandaal.  Het parket van Udine verdenkt er, volgens de La Gazetta dello Sport, immers 21 voetballers en ex-voetballer van illegaal gegokt te hebben op wedstrijden uit de Italiaanse competitie.  Gewezen Rode Duivel Johan Walem is één van de verdachten.
 
Zowel het Italiaanse parket als de Italiaanse voetbalbond bevestigden noch ontkenden de informatie die de krant vrijgaf.  Volgens de Gazetta dello Sport zouden maar liefst 21 voetballers bij een clandestiene bookmaker illegaal gegokt hebben op wedstrijden uit de Serie A.  Onder de 21 verdachten zitten enkele klinkende namen.  Naast David Di Michele en Marek Jankulovski wordt ook onze landgenoot Johan Walem genoemd.   Het trio speelde ooit voor Udinese.  Di Michele trok na twee seizoenen, in 2006, naar Palermo.  De Tsjech Jankulovski maakte in 2005 de overstap naar AC Milaan en Walem speelde er tussen 1997 en 2001.  In 2005 hield de voormalige Rode Duivel het profvoetbal voor bekeken.
 
Negentienvoudig Italiaans international Vicenzo Iaquinta en de Australische doelman Zeljko Kalac zouden eveneens door het gerecht van Udine worden vervolgd.

Er zou op zeker vier matchen uit de Serie A illegaal gegokt zijn.  Reggina, al veroordeeld in het vorige schandaal, wordt opnieuw genoemd.  
De bedragen die bij de illegale gokpraktijken genoemd worden zouden vele honderdduizenden euro bedragen.  Op de wedstrijd tussen Reggina en Bologna van vorig seizoen gokte één speler voor 100.000 euro.  
 
Het vaakst werd met het gokkantoor Eurobet gewerkt.  Eurobet werd verplicht de individuele rekeningen vrij te geven en daaruit bleek dat sommige spelers op matchen van hun eigen ploeg gokten.  Di Michele speelde bijvoorbeeld op 19 februari 2005 mee in de match Udinese-Inter, waarop hij zelf had gegokt.  Het doet dus vermoeden dat er wedstrijden vervalst werden. 
 
De onderzoekers stellen dat niemand een gok van honderdduizend euro waagt op een match waarvan hij niet zeker is van een gunstige uitkomst.  Volgens het parket is het duidelijk  : het Italiaanse voetbal heeft een nieuw gigantisch gokschandaal !
 
Voor de rechter riskeren de spelers, die allen ontkennen, maximaal een forse boete en één jaar schorsing. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties