Hendrik De Vriesere
Wedstrijdverslagen  3 prov B. O-VL

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

C.Melle - T.Melle.

Derby die onbeslist bleef, toch een partij die weinig kansen opleverde. In de 18' zette Piens een strafschop om het werd een furie voor de bezoekers. Die daarna hun supporters lieten meegenieten. Beide probeerde om er een strijd van te maken. Maar zonder succes, na rust veel middenveld spel en bal verlies. De thuisploeg moest wachten om hun slag te slaan tot in de laatste minuten dan een goede Mouhedinne, die een klare kijk op de zaak had. De bal onder controle nam en zou de 1-1 in de 85' op het bord bracht, eindstand 1-1.

Overmere - St.Muide.

Een wedstrijd die langs beide zijde evenwicht kon brengen met tal van kansen. De thuisploeg was meer in het veld overwicht maar konden het verschil niet maken. Ze kregen een strafschop maar die trof het doelkader. Al stond het al in het verlieskamp na de 1' Faccenda zorgde voor de gevleide zege voor St.Muide , eindstand 0-1.

Heusden - Serskamp.

Heusden was iets trager dan Serskamp en liet hun nemen op de snelheid. Dit gebeurde in de 7' eens door De Kegel en daarna in 13' door Lenssens ( 0-2 ). Vandervennet kon in 18' milderen naar 1-2, maar nog voor rust bracht Serskamp orde op zaken met weer eens Lenssens en de De Kegel aan de basis ( 25' en 27' ). Dan plooide de thuisgang in de eerste helft. Na de pauze controleerde de bezoekers de wedstrijd en lieten de thuisploeg in de 60' een doelpunt scoren via Van De Voorde, eindstand 2-4.

Moortsele - SK.Oostakker.

SK.Oostakker op bezoek bij Moortsele begon prillig aan de partij. Prakties geen kansen maar de thuisploeg kwam wel op voorsprong in de 38' dit door Vlerick, die de thuis aanhang even liet dromen. Na rust wilde Oostakker orde op zaken stellen en dit gebeurde, amper afgetrapt en Decraene zetten alles in evenwicht 1-1. Dan ging Moortsele ten onder aan de druk en kwamen nog 3 tegentreffers van Hauters ( 56' ), Delvo (79' ) en de Baets ( 87 ' ), eindstand 1-4.

SK.Kalken - Smetlede.

De ploegen waren op zoek naar de zege. Het was SK.Kalken die scoorde na een afgeweerde bal die getrapt werd uit strafschop, eerst paal en in de rebound inb de voeten van De Sutter en 1-0. Na rust was het even wachten op gevaar, Smetlede versierde ook een penalty. Die werd omgezet door Jansegers alles was terug over te doen 1-1. Maar in de slotkwart kwam terug SK.Kalken het neus aan het doelkader eisen en bingo daar was De Witte die er 2-1 van maakte. Net voor het einde van de partij kon Goeman de redding bregen voor een gelijkspel. Zijn schot via paal en doelman binnen, een eindstand en puntendeling die beide ploegen verdienen , eindstand 2-2.

Naz/Eke - KFCO.Gent.

Naz/Eke zorgde voor de meeste druk, en zou snel het verschil maken. Al in de 22' kwamen ze op voorsprong door Van Rijsseghem ( 1-0 ), dit werd ook de ruststand. Daarna vlot spel van de thuisploeg waar de bezoekers geen verhaal tegen hadden. Die resulteerde in de 65' op naar een tweede doelpunt gemaakt door De Smet. De druk van KFCO.Gent kwam iets te laat om de meubelen te redden. Amper twee minuten later konden ze wel de eer redden met een doelpunt van Maes, maar daar bleef het bij. Alles kwam te laat voor de bezoekers, eindstand 2-1.

Laarne - Erperondegem.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar het spelbeeld werd merendeel op het middenveld uitgevochten. De thuisploeg had geen overtuiging, om afstand te nemen. Toch dwongen ze de meeste kansen af. In de eerste periode was de strijd gestreden want Bracke zette de 1-0 op het bord ( 21 ' ), en even later was alles over te doen gelijk via een doelpunt van Malfoid 1-1 in  de 33'. Met nog een strafschop voor de pauze kon Laarne het laken naar zich trekken die werd omgezet door De Cocker ( 2-1). In de andere helft geen doelgevaar meer en lieten de bezoekers het afweten om terug uit te gaan op een stunt leeg gestreden maar toch laten ze hoop niet vallen , eindstand 2-1.

Azalea - VSV.Gent

In de Gentse derby op Azalea kwam VSV.Gent ruim aan de zege. In de eerste helft was het voetbal op afstand en ze bekeken mekaar op de foutjes zou dat het bij de rust 0-0 was. Daarna zwaar offensief van de bezoekers maar Lybaert ontnam de bal in verdediging en strakke trap die verdween in de winkelhaak 1-0 en dit was in 47'. VSV die zich profileerde in het balverlies en sommige twijfelachtige handspelen kreeg van de ref een strafschop die omgezet werd door Bulteel (1 -1) in de 62'. Azalea plooide terug en daar van konden VSV.Gent benut uit putten met VanDe Keere in de 74' ( 1-2) en in de slotminuut D'hondt die de eindstand op 1-3 bracht.