Analyse Bremen en Schalke draaien als eersten

Philippe Crols
| 0 reacties
Bremen en Schalke draaien als eersten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Schalke 04 en Werder Bremen gaan de winterstop in als de twee leiders van de Bundesliga. Het tweetal telt drie punten meer dan kampioen Bayern en vier dan Stuttgart. De andere ploegen lijken niet meer in aanmerking te komen voor de titel. Onderaan gaf HSV onbegrijpelijk een 1-3 voorsprong uit handen te Aachen en boekte Bochum een belangrijke zege tegen Gladbach. 

Vrijdag al openden Bochum en Gladbach de laatste speeldag van de eerste ronde. In een degradatieduel trok de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind. Daardoor is Bochum nu veertiende en staat Gladbach voorlopig op een degradatieplaats geparkeerd. Wie nog op zo'n plaats terecht is gekomen na zeventien speeldagen is de ontgoocheling van de eerste ronde: Hamburg. In en tegen Aachen leek alles in kannen en kruiken. Een kwartier voor rust stond het team van trainer Doll 1-3 voor, maar het zou uiteindelijk nog 3-3 worden. 

Bovenaan deden bijna alle ploegen wat ze moesten doen. Enkel Stuttgart liet van zijn pluimen. Het kwam op het veld van Cottbus niet verder dan een scoorloos gelijkspel en zag daardoor Bayern nog naar de derde plaats wippen. De landskampioen won namelijk wel. Rode lantaarn Mainz werd met 0-4 ingeblikt. Leiders Schalke en Werder kenden geen al te makkelijke partijen. Schalke had alle moeite van de wereld om in Bielefeld te winnen en Werder kende thuis meer problemen dan verwacht met Wolfsburg. Uiteindelijk wonnen beide teams hun partij wel waardoor ze als leiders de winterstop ingaan. 

In de subtop deden Hertha BSC, Nürnberg en Leverkusen zeer goede zaken. Hertha won thuis met het kleinste verschil van Frankfurt en staat zo vijfde op vijf punten van de nummer vier. Leverkusen en Nürnberg zijn respectievelijk nummer zes en zeven. Leverkusen zette zijn opmars verder op het veld van Dortmud terwijl Nürnberg een einde maakte aan de zegereeks van Hannover. 

Zo zit de eerste ronde erop. Voor sommige teams wacht er nog wel een bekerronde in de loop van de week.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties