Drie van de vier Belgen verliezen

Philippe Crols
| 0 reacties
Drie van de vier Belgen verliezen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De laatste wedstrijden van de heenronde in de Bundesliga zitten er alweer op. Ook dus voor onze landgenoten. Van de zeven Belgen die kunnen aantreden in de Duitse eerste klasse kwamen er dit weekend vier in actie. Alle vier speelden ze ook de hele wedstrijd, maar slechts eentje stond ook in het winnende kamp. 

In het beste geval zouden er vier Belgen op het veld kunnen staan in een wedstrijd tussen Bochum en Borussia Mönchengladbach. Filip Daems is voor Gladbach echter geblesseerd en Joris van Hout bleef heel de wedstrijd op de bank voor de thuisploeg. Bernd Thijs en Wesley Sonck speelden wel de hele wedstrijd, maar konden een 2-0-nederlaag niet voorkomen. Sonck was wel dicht bij een goal en kreeg trouwens ook geel. Gladbach staat halverwege op een degradatieplaats. 

Daniël Van Buyten speelde eens te meer de hele wedstrijd voor Bayern. Dit keer was een doelpunt van onze landgenoot niet nodig om de landskampioen aan de drie punten te helpen. Rode lantaarn Mainz werd met 0-4 achtergelaten. 

Ook Peter van der Heyden speelde de hele wedstrijd. Hij ging met zijn team Wolfsburg echter wel opnieuw de boot in, al is 2-1 verliezen in Bremen natuurlijk geen schande. 

En Vincent Kompany zag zijn team opnieuw niet winnen. HSV kwam zonder onze geblesseerde landgenoot 1-3 voor in Aachen, maar moest nog een gelijkspel toestaan. Ook HSV staat op een degradatieplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties