Brazilië loopt blauwtje tegen Portugal

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Brazilië loopt blauwtje tegen Portugal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Portugal, de volgende tegenstander van de Rode Duivels in de kwalificatiereeks voor het EURO 2008, heeft gisteren alvast een uitstekende algemene repetitie gehouden. Het klopte in het Emirates Stadium van Arsenal in Londen Brazilië met 0-2. 

Luiz Felipe Scolari, de Braziliaanse bondscoach van de Portugezen, begon met een 4-5-1-opstelling aan de wedstrijd, terwijl zijn landgenoten kozen om aan te treden met een experimenteel team. Lange tijd bleef de brilscore staan op het scorebord, maar in de laatste acht minuten van de partij zette Portugal de partij alsnog naar zijn hand.

Het gevaar kwam twee keer vanop de rechterflank. Eerst dook Simão Sabrosa op voor verdediger Luisão, en in de slotminuten was het Ricardo Carvalho die de 0-2-eindstand kon vastleggen. Wat de rest van de partij betreft, moet wel benadrukt worden dat de Brazilianen het beste van het spel hadden, maar de laatste pass kwam er zelden uit en de spitsen liepen vrijwel constant buitenspel. Lucio had nog pech toen hij vlak voor rust de lat viseerde.

Voor Scolari was het al de tweede zege in evenveel wedstrijden tegen zijn vaderland. In 2003 was Portugal in Porto ook al eens met 2-1 te sterk voor de Brazilianen. Het is van 1989 geleden dat Os Canarinhos nog konden winnen van de Zuid-Europeanen.

Opstellingen

BRAZILIË: Helton, Maicon (64' D. Alves), Lucio, Juan (46' Luisão), Gilberto, Elano, Edmilson (64' Tinga), Gilberto Silva, Kaká, Fred (69' Diego), Sobis (46' Adriano)

PORTUGAL: Ricardo, Miguel, R. Carvalho (90' Meira), Andrade, Caneira (46' P. Ferreira), C. Ronaldo (64' Simão), Petit, Tiago (69' Moutinho), Deco (64' Viana), Quaresma, Helder Postiga (76' Nuno Gomes)

Doelpunten: 82' Simão 0-1, 90' R. Carvalho 0-2
Toeschouwers: 59.793

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties