KV Oostende: mikken op linkerkolom

Kristof Blomme
| 0 reacties
KV Oostende: mikken op linkerkolom
Foto: © SC
Word fan van KV Oostende! 580

Oostende sloot het vorige seizoen af op een dertiende plaats. Dit seizoen willen de West-Vlamingen beter doen. Voorzitter Lejaeghere gaf eerder al aan dat de doelstelling dit seizoen de linkerkolom moet zijn. Wij wikken en wegen de kansen van de Kustploeg. De ploegKV Oostende zag ten opzichte van vorig seizoen zes spelers vertrekken. Sydney Lammens trok naar het Nederlandse Helmond Sport. De Franse verdediger Mazel keerde terug naar zijn geboorteland en tekende een contract bij derdeklasser Cannes. Ook aanvallers Bates en Sakanoko zochten andere oorden op. Zij tekenden bij respectievelijk het Ierse Drogheda en Peruwelz. Tenslotte verlieten ook Thieren en Ramcic de Kustploeg. 

Zes nieuwe spelers werden verwelkomd in het Albertpark. Bij Zulte Waregem werd de 21-jarige doelman Van Ryckeghem weggeplukt. Hij moet de concurrentie aangaan met Ricky Begeyn. Verdediger Kevin Pecqueux werd overgenomen van Torhout KM. Ondertussen maakte hij al zijn debuut bij Oostende nadat hij afgelopen seizoen zijn knieschijf brak. Rechtsachter Jan Masureel, die vorig jaar door Cercle werd uitgeleend aan Deinze, zal ook te zien zijn bij Oostende. Coppin, Stassin, Vandenberghe en Gomez bleven Oostende trouw. 

Op het middenveld kwamen er drie nieuwe spelers bij. Zo trok de vinnige vleugelspeler Wouter Vandendriessche van Zulte Waregem naar de Kustploeg. De Nederlander Chedric Seedorf, jawel broer van Clarence, maakte de overstap van het Italiaanse Pizzighettone. De Burkinees Maiga (foto) tenslotte kon na een testperiode een contract voor twee seizoenen ondertekenen. Het middenveld bestaat verder uit de ervaren Meyssen, Coudeville, Bultijnck, Wallaeys en Muller van Moppes

Voorin werd één extra speler aan de kern toegevoegd. De Fransman Vincent Ehouman trok van Boulogne naar Oostende. Amond, Lord, Dekeyzer en De Groote bleven bij de West-Vlaamse club. 

Bovendien beschikt het met Gaby Demanet over een nieuwe trainer. Racing Waregem haalde Demanet tijdens het vorige seizoen nog weg bij Torhout KM, om de ploeg van de degradatie te redden. Ondanks een heus inhaalmanoeuvre slaagde hij daar niet meer in.

Geschiedenis

KV Oostende ontstond in 1981 na een fusie tussen AS Oostende en VG Oostende. De club met stamnummer 31 begon in 1981 in de derde klasse. Het duurde tot 1992 vooraleer het de stap kon zetten naar tweede klasse. Daarna ging het heel vlug met de Kustploeg, want na amper één jaar werd de promotie naar het walhalla van het Belgische voetbal gerealiseerd. Oostende promoveerde dankzij een derde plaats in de competitie en winst in de eindronde. Uiteindelijk zou het twee seizoenen actief zijn in de hoogste klasse. 

Na een tussenstop van drie jaar in tweede afdeling mocht Oostende het in 1998 nog eens proberen bij de grote jongens, nadat het de titel had gepakt. Langer dan één seizoen hield Oostende het echter niet vol. Daarna ging het van kwaad naar erger met de kustploeg, want in 2001 degradeerde het naar tweede klasse. Tussen 2002 en 2004 zou het de stunt van elf jaar eerder nog eens herhalen, door in twee seizoenen te promoveren naar de hoogste klasse. Ook nu bleef het beperkt tot één seizoen. 

Infrastructuur

De thuismatchen van KVO worden afgewerkt in het Albertparkstadion. Het heeft een capaciteit van 10709 plaatsen. Daarvan zijn meer dan 8500 staanplaatsen, waarvan 300 niet-overdekte. Het stadion, gelegen aan de L. Van Tyghemlaan, telt bovendien 334 business-seats. 

Ondertussen wordt het stadion gerenoveerd. De staanplaatsen voor de bezoekers worden overdekt. Het aantal zitplaatsen zou bovendien opgedreven worden tot 5000.

Prognose

KV Oostende moet in staat geacht worden om ook dit seizoen in de middenmoot te eindigen. Of het de lage of de hoge middenmoot, en dus de linkerkolom wordt, valt nog af te wachten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties