Welke stadions voor WK 2018?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Welke stadions voor WK 2018?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

België, Nederland en Luxemburg willen zich samen kandidaat stellen voor het WK voetbal van 2018. Maar in welke steden wordt er dan straks gevoetbald? Voetbalkrant.com zet de meest waarschijnlijke opties op een rijtje.

Brussel
De aanwezigheid van Brussel als hoofdstad van Europa op het WK is vanzelfsprekend. In Brussel liggen er momenteel plannen op tafel om een nieuwe voetbaltempel met 60.000 zitjes te bouwen. Mogelijk gaat ook Anderlecht daar in spelen. Een zekerheid is dat echter niet, want het is nog altijd niet uitgesloten dat paars-wit op eigen houtje een nieuw stadion bouwt. Dat zou meteen een tweede WK-stadion in Brussel kunnen worden.

Als de Benelux het WK haalt, kan Brussel zijn stadion misschien wel tijdelijk uitbreiden naar 70.000 zitjes. Dat zou de Europese hoofstad een belangrijke troef geven om de finalewedstrijd op te eisen.

Antwerpen
In Antwerpen wil men zich geen tweede keer laten vangen. Na het debacle van Euro 2000 wil men het mogelijke WK 2018 absoluut niet missen. In 't Stad wordt er druk gewerkt aan de plannen voor een 30.000-zitjes tellend stadion. Voor het WK zou dat uitgebreid kunnen worden naar 40.000 zitjes.

Brugge
Ook de aanwezigheid van Brugge op het WK is de evidentie zelve. Club Brugge plant alvast de bouw van een complex voor 40.000 supporters in Loppem. 

Luik
De vierde WK-stad bevindt zich onder de taalgrens, namelijk in Luik. Sclessin voldoet niet, maar het zou niet meer dan logisch zijn dat Standard zijn rivalen Club Brugge en Anderlecht volgt in het bouwen van een nieuw stadion, dat plaats moet bieden aan zo'n 40.000 man.

Charleroi? Genk?
Als er een vijfde Belgische WK-stad moet komen, lijkt Charleroi de grootste kanshebber. De vraag is echter of het wel rendabel is om in Charleroi een complex met 40.000 zitjes neer te poten. Misschien dan toch Genk?

Amsterdam
In Nederland is uiteraard hoofstad Amsterdam een certitude. De ArenA zou in principe kunnen volstaan, maar wellicht opteert ook Amsterdam voor een nieuw stadion met plek voor 60 à 70.000 toeschouwers. Indien noodzakelijk zou de ArenA dan nog kunnen dienen als extra WK-stadion.

Rotterdam
Ook Rotterdam kan niet ontbreken. In de havenstad droomt men al enkele jaren van een nieuwe Kuip met 70.000 zitjes en die zou er door de WK-plannen eindelijk kunnen komen. Rotterdam lijkt dan ook de topfavoriet om net als in 2000 de finale te organiseren. Ook de huidige Kuip zou -net als de ArenA- nog kunnen optreden als reservestadion.

Eindhoven
Eindhoven is de derde Nederlandse certitude. Ook daar zou PSV een stadion voor 40.000 man uit de grond kunnen stampen.

Enschede? Alkmaar? Groningen? Heerenveen?
Voor de laatste twee of drie Nederlandse stadions is er voldoende concurrentie. Enschede, Alkmaar, Groningen én Heerenveen toonden al grote interesse. De vier steden zouden de bouw van een 40.000-koppig stadion overwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties