Jacobs: 'Incident met Hassan is positief'

Jacobs: 'Incident met Hassan is positief'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Een opmerkelijk beeld gisteren tijdens de bekerwedstrijd tussen FCV Dender en Anderlecht: Thomas Chatelle maakte een opmerking tegen Ahmed Hassan, waarna de Egyptenaar in toorn ontstak.

Het mag duidelijk zijn: Ahmed Hassan is terug in het land en iedereen zal het geweten hebben. Vorige week donderdag was er al een klein incident tijdens de UEFA Cupwedstrijd in Bordeaux. Hassan talmde iets te lang om Mbark Boussoufa vrije doorgang naar het doel te verschaffen, waardoor laatstgenoemde buitenspel stond. De Marokkaan kon er niet om lachen en gaf de Egyptenaar prompt een uitbrander.

Gisteren was het weer prijs. Deze keer was het Thomas Chatelle die zijn ongenoegen uitte tegenover Hassan. De 'Farao' reageerde als door een mug gestoken. Hij vroeg zelfs zijn vervanging aan. "Ach, dat was gewoon een wedstrijdfase", wilde Chatelle er niet te zwaar aan tillen. "Ik zou het niet opkloppen. In de kleedkamer hebben we er zelfs niet meer over gepraat."

Ariël Jacobs vond het incident zelfs positief. "Ik vind het net positief dat er meerdere leiders opstaan. Het was een collectieve reactie tegenover spelers die uit het gareel willen lopen", zei Jacobs. Hassan was zo boos dat hij om zijn vervanging vroeg, terwijl Jacobs al drie wissels had doorgevoerd. "In de Afrika Cup kan dat misschien, maar hier zouden we problemen krijgen met een wissel te veel", knipoogde de Anderlechttrainer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties