Malki kiest om voor Syrië te spelen

Mathias Dumarey
| 28 reacties
Malki kiest om voor Syrië te spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Sanharib Malki, de spits van Germinal Beerschot, heeft ervoor gekozen om in de toekomst voor het Syrische nationale elftal te voetballen. In het Belgische kamp voelde hij te weinig waardering van de technische staf.

Sanharib Malki beschikt over de Belgische en de Syrische nationaliteit. Afgelopen week was hij mee op stage met de nationale beloftenploeg van ons land op Malta. Die week is Malki echter niet goed bevallen. 

"Tijdens de stage heeft bondscoach René Vandereycken amper met mij gepraat. Als ik echt tot de selectie had behoord die in Italië mag spelen, had ik toch nog voor België gekozen", zegt Malki in de kranten Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad

Malki heeft dan ook het gevoel dat België hem niet echt wilde. "Van Belgische kant werd er geen enkele keer aangedrongen om voor de Rode Duivels te kiezen. Er was omzeggens amper communicatie tussen mij en de mensen van de bond. Onlangs verbleef ik een aantal dagen in Syrië. Daar waren ze wel enthousiast. Voor hen ben ik een held want ik ben de enige Syriër die in Europa voetbalt. In België ben ik meer het vijfde wiel aan de wagen maar ik verwijt niemand iets", besluit een ontgoochelde Malki.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties