Olof Guterstam naar Hammarby

Olof Guterstam naar Hammarby
Foto: © SC
Word fan van Hammarby! 2

Olof Guterstam wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Hammarby IF.

Guterstam was een veelbesproken speler toen Brommapojkarna in 2007 promoveerde naar de Allsvenskan. Hij had immers met 17 doelpunten in de Superettan een belangrijk aandeel in de promotie. Dat leverde hem een plaats op in de nationale ploeg toen die op stage ging in Zuid-Amerika. Brommapojkarna kon zich echter niet handhaven in de Zweedse eerste klasse. In de lente van 2008 werd Guterstam uitgeleend aan FC Brussels waar hij vier keer tot scoren kwam in negen wedstrijden.

Hammarby krijgt Guterstam dus op uitleen voor de rest van het seizoen, dat nog tot negen november dit jaar loopt. De club uit Stockholm verkreeg bovendien een optie tot aankoop na dit seizoen.
"We weten dat hij de kwaliteiten heeft om op het hoogste niveau te spelen", aldus Lasse Eriksson, sportief directeur bij Hammarby IF. "Hij is een hardwerkende, fysiek sterke speler en een ervaren aanvaller".
 
Hammarby was op zoek naar een aanvaller nu duidelijk is dat Charlie Davies deel zal uit maken van het Olympisch team van de USA in Peking. "We zullen Charlie een maand moeten missen en daarom leek Guterstam ons de ideale vervanger".
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties