Chatelle: "Gevraagd om bij de reserven te spelen"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Chatelle: "Gevraagd om bij de reserven te spelen"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Thomas Chatelle was zaterdag de grote man bij Anderlecht. Met drie assists en een doelpunt dirigeerde hij paars-wit naar een ruime zege tegen Dender.

Het seizoen van Chatelle bij Anderlecht is er eentje van weinig ups en veel downs, maar na de uitmuntende prestatie tegen Dender lijkt de voetbaljaargang met een serieuze sprong naar boven te eindigen. Misschien net op tijd om paars-wit aan de titel te helpen.

Beloftenwedstrijden

“Ik heb een moeilijke periode achter de rug”, blikt Chatelle terug. “Sinds het begin van het seizoen mocht ik nooit twee wedstrijden na elkaar starten. Zaterdag was het zelfs de eerste keer dat ik de negentig minuten volmaakte. Ik heb ze nochtans nodig om terug te groeien in de wedstrijden. Aan de trainer heb ik zelfs gevraagd om mee te mogen spelen met de reserven.”

                   

“Het is mij een raadsel waarom ik zo weinig mag spelen. Ik constateer alleen de feiten, maar ik verlies blijkbaar sneller krediet dan andere spelers en dan begin je te twijfelen. Ik kan alleen maar gissen naar de reden. Je mag trainen als een beest, een speler heeft nog altijd matchritme nodig om goed te spelen. Hopelijk heb ik na vandaag mijn plaats in de ploeg definitief veroverd.”

Vertrouwen

Chatelle begon tegen Dender voor de vierde keer op rij in de basis en bedankte voor het gewonnen vertrouwen. Voor de rust bracht hij Tom De Sutter in de topschuttersstand naast Dieumerci Mbokani en deed hij Marcin Wasilewski even zijn achtste gele kaart van het seizoen vergeten. In de tweede helft klaarde hij de klus helemaal met een knappe krul rond doelman Cédric Berthelin.

“Het moet al geleden zijn van de jeugd dat ik zo’n statistieken kan voorleggen. Mijn doelpunt was bovendien mijn eerste veldgoal van het seizoen. Dat geeft me vertrouwen. Ik ben ook blij met de assists. Vorige week gaf ik ook een paar goede passes, maar kon niemand scoren.”

Titel

In de titelstrijd denkt Chatelle dat ze op de laatste speeldag niet moeten rekenen op een cadeau van Racing Genk, dat aartsrivaal Standard liever tweede ziet worden. “Ze zullen alles geven”, zegt de middenvelder, die zelf acht jaar voor de Limburgers speelde. “Het is niet de stijl van Genk om een match te laten passeren. Zelfs niet een week voor de bekerfinale. En Jos Vaessen zou zoiets ook nooit laten gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties