Bayern laat steek vallen in titelstrijd

Tom Drossaert
| 9 reacties
Bayern laat steek vallen in titelstrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wolfsburg is de grote winnaar van de 33ste speeldag in Duitsland. Het won met groot vertoon op het veld van Hannover. Dichtste achtervolgers Bayern Munchen en Hertha Berlijn geraakten niet verder dan een gelijkspel.

 

Het spitsenduo van de leider in de Bundesliga stond ook vandaag weer goed aan het kanon. Edin Dzeko en Grafite zorgden ervoor dat Hannover nog voor rust de boeken toe mocht doen. Na rust legde uitblinker Dzeko er nog twee in het mandje om zo de forfaitcijfers op het bord zette. Zo blijft het verrassende Wolfsburg de rangschikking in Duitsland aanvoeren.


 

Coleider Bayern Munchen heeft in de eindspurt naar de titel een steek laten vallen. Op het veld van seizoensrevelatie Hoffenheim kwam het niet verder dan een gelijkspel. Alle goals vielen voor rust. Na rust probeerde Bayern nog wel, maar het stootte op de stugge defensie van Hoffenheim. Der Deutsche Rekordmeister volgt nu op twee punten van Wolfsburg, dat volgende week kampioen kan spelen.


 

Ook de derde in de stand, Hertha Berlijn, geraakte op eigen veld niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Schalke 04. Berlijn moet nu gaan hopen op een mirakel wil het nog kampioen kunnen spelen.


 

In de strijd om het behoud lijkt Karlsruhe uit de doden te zijn opgestaan. Het versloeg Werder Bremen met 1-3. Zo nestelt de ploeg zich in het zog van de overige degradatiekandidaten. Het belooft in ieder geval nog een spannende strijd te worden op de laatste speeldag. Wolfsburg staat in pole-position om de titel binnen te rijven en Cottbus en Karlsruhe staan op de rand van tweede klasse, maar alles is nog mogelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties