De Sutter: "In heel Europa zijn we nu kampioen"

Steurbaut Kersten
| 67 reacties
De Sutter: "In heel Europa zijn we nu kampioen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht en Standard staan na 34 speeldagen zij aan zij en zullen via testwedstrijden beslissen wie er landskampioen wordt. Vooral bij de Brusselaars zorgt dat toch voor enige frustratie.

Als het kampioenschap beslist werd op basis van het doelpuntensaldo, zou paars-wit immers nu al aan het vieren zijn. Anderlecht heeft een postief saldo van 45, dat is vijf eenheden meer dan titelconcurrent Standard.

 

“Ik begrijp het niet”, jammert De Sutter. “In heel Europa zouden we nu kampioen zijn, maar alleen in België moeten testwedstrijden over de titel beslissen. Het seizoen is zo toch al lang genoeg.”

 

“Hopelijk is het volgende week zodag gedaan. Wat gaan ze doen als de twee testwedstrijden geen winnaar opleveren? Gaan ze dan opnieuw testwedstrijden organiseren”, is De Sutter bij zijn trainer in de cynische leer geweest.

 

Ploegmaat Guillaume Gillet sluit zich aan bij de mening van de Rode Duivel. “Voor de journalisten en de neutrale toeschouwer is het misschien leuk, maar dit is niet normaal. Een kampioenschap moet beslist worden over 34 wedstrijden. Die testwedstrijden zijn gewoon belachelijk.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties