Everton gelijk, Tottenham wint

Kevin Vanbuggenhout

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Everton geraakte met Marouane Fellaini niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Wolves. Tottenham won wel op het veld van Portsmouth. Stoke City haalde het van West Ham met 2-1.

Everton - Wolverhampton Wanderers 1-1

Er was deze week heel wat omtrent te doen omtrent de persoon van Marouane Fellaini. De FIFA gaf Everton de goedkeuring om hem op te stellen tegen Wolves. Fellaini begon uiteindelijk wel op de bank en viel in dertien minuten voor het einde. Vlak nadat Wolverhampton op voorsprong was gekomen. Na een verre uittrap van Gomes stond de Everton-verdediging simpelweg stil en voor Kevin Doyle was het een koud kunstje om er 0-1 van te maken. Twee minuten voor affluiten geraakte Everton alsnog aan de gelijkmaker. Cahill speelde door naar Jo, de Braziliaan gaf laag voor en de vrijlopende Bilyaletdinov duwde aan de tweede paal binnen: 1-1. In de blessuretijd kreeg Hoffermaier nog een strenge tweede gele kaart. Everton blijft ondanks dat late doelpunt sukkelen in de middenmoot. Wolverhampton komt in de stand op gelijke hoogte van Bolton.

Portsmouth - Tottenham Hotspur 1-2

Defoe schoot al vroeg in de wedstrijd tegen de paal. Aan de overzijde liet de vrijgelopen Dindane de 1-0 onbegrijpelijk liggen. Het doelpunt viel dus toch aan de andere kant. Ledley King kopte een hoekschop binnen: 0-1. Op slag van rust werd de verdediging van Portsmouth uitgespeeld en dat resulteerde in de 0-2. Jenas zette voor en Defoe tikte binnen. Portsmouth, zonder Van den Borre, ging volop in de aanval en vond de aansluitingstreffer via Boateng die hard in de korte hoek binnentrapte. Kort erna kreeg Defoe rood voor natrappen. Tottenham hield stand en diep in blessuretijd kreeg Brown een tweede gele kaart voor de neus geduwd. Tottenham won gevleid op het veld van Portsmouth met 1-2. Portsmouth blijft laatste met drie schamele puntjes, Tottenham draait nog altijd knap mee bovenin.

Stoke City - West Ham United 2-1

Beattie bracht Stoke na een dikke tien minuten op voorsprong door een strafschop hard binnen te knallen. Sorensen acteerde aarzelend op een hoekschop en de vrijstaande Upson kopte de gelijkmaker binnen. Twintig minuten voor tijd viel het beslissende doelpunt. Fuller draaide weg van zijn tegenstander en zag zijn schot gered door Green. Beattie kreeg de bal er in de herneming toch in. Huth verkoopte Upson een slag in het gezicht en mocht blij zijn dat de arbitrage niets had gezien, de rode kaart bleef dus achterwege. Stoke won met 2-1 en duwde West Ham nog een beetje dieper.