Man Utd pakt koppositie over

Kevin Vanbuggenhout
Word fan van Manchester United! 1673

Manchester United staat terug aan de kop in de Premier League. ManU profiteerde optimaal van het verlies van Chelsea door de derby tegen Bolton te winnen met 2-1.

Manchester United schoot furieus uit de startblokken en ging verwoed op zoek naar een vroege openingstreffer. Die kwam er dan ook in de vijfde minuut. Evra mocht ongehinderd voorzetten, de vrijstaande Owen kon koppen en vervolgens maakte Zat Knight een own-goal. Vlak hierna speelde United een hoekschop subliem uit. Jaaskelainen en de paal verhinderden een kopbaldoelpunt van de vrijgelaten Evans. Berbatov kreeg ook al de nodige ruimte, hij trapte al vallend naast. Bolton ging langzaam maar zeker toch ook een paar keer dreigen. Davies kreeg weinig weerstand voor het duel en kopte de vrije trap van Ricketts naast. Even later legde Davies af voor Taylor die naast trapte. Het was toch Man United dat het volgende doelpunt voor zijn rekening nam. Na goed samenspel met Gary Neville trapte Valencia de verdiende 2-0 binnen.

De buit leek binnen voor Man United dat genoeg kansen kreeg om de voorsprong verder aan te dikken. Berbatov speelde al vallend Owen aan, maar die schoot naast. Na een voorzet van Valencia volgde een spectaculaire trap van Berbatov, maar Jaaskelainen verijdelde de 3-0. Klasnic scoorde aan de overzijde, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een fout van Gardner op Van Der Sar. Vier minuten later maakte Bolton dan toch een geldig doelpunt. Neville werkte de voorzet van Davies niet goed weg en laatstgenoemde mocht het nog eens proberen. Dit keer ging het helemaal goed, want Taylor kopte binnen: 2-1. Plots sloeg bij Man Utd de twijfel in de ploeg. ManU trok achteruit en Bolton maakte in het slotkwartier hevig jacht op de gelijkmaker. Manchester bibberde en beefde tot het einde, maar hield wel de drie punten thuis.

Manchester United versloeg Bolton met 2-1 en heroverde de koppositie. Man Utd heeft nu één punt meer dan Chelsea. Bolton deelt de 13de plaats met Wolverhampton.