Analyse Geen problemen voor top 3

carol Vander Cruyssen
| 1 reacties
Geen problemen voor top 3

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Op de 20ste speeldag vielen geen echte verrassingen te noteren in 3de klasse A. Waregem lost bovenaan wel de rol en Oudenaarde voelt nu plots de hete adem van Racing Mechelen in de nek.

Speeldag 20, de eerste van de terugronde, werd wegens hevige sneeuwval uitgesteld in het weekend van 20 december. Wegens de overvolle kalender, vond deze speeldag plaats in het voorbije Nieuwjaarsweekend. Ook deze keer waren de wedstrijdomstandigheden verre van optimaal en werd een wedstrijd opnieuw afgelast.

 

Geen problemen voor topploegen

 

Leider Rupel Boom had zaterdagavond geen problemen met Hoogstraten, ondanks een achterstand. De Steenbakkers bogen dit in de 2de helft om tot een ruime 1-4 overwinning en krijgen komend weekend opnieuw een onvervalste topper voorgeschoteld. Komende tegenstander Eendracht Aalst kende geen problemen met een zwalpend Sottegem. De Ajuinen hadden na een half uur de klus reeds geklaard en namen weerwraak voor de nederlaag op de openingsspeeldag. Runner-up SK Heist, klopte het niet te onderschatten Torhout en blijft in de voetsporen van de leider. Ternat, voor het eerst met kersvers trainer Van Wambeke aan het roer, kon zijn negatieve reeks niet ombuigen in Temse. De thuisploeg kende weinig problemen en stuurde de bezoekers opnieuw puntenloos richting Pajottenland. Na 6 matchen zonder zege kon Vigor Hamme overtuigend winnen op Waregem. Door die 0-3 nederlaag, zien de West-Vlamingen nu Aalst naar de 4de plaats wippen. Hamme krijgt ook weer uitzicht op de 3de plaats en hoopt op een goede terugronde met deelname aan de eindronde.

Deinze en Coxyde moesten heel wat spelers missen en op een hard en bevroren veld werd het een scoreloos gelijkspel. Thuisdoelman Van De Moortele hield de nul op het scorebord, door een strafschop van Syx te stoppen. Beide ploegen blijven in de subtop hangen.

 

Spannende degradatiestrijd

 

Ieper en Sint-Niklaas deelden de punten in hun onderlinge confrontatie net boven de degradatieplaatsen. Ternat, Hoogstraten en Oudenaarde zijn de grote verliezers van de voorbije speeldag. Oudenaarde verloor op eigen veld van Mechelen, dat nu plots aansluit bij de ploegen boven hen. De bezoekers kwamen 3 keer op voorsprong, Sandy Martens kon slechts 2 keer terugslaan. Toch hangen er nog donkere wolken boven het groenwitte huishouden. Interim-trainer Leys zou wegens gezondheidsredenen stoppen en topschutter Calicchio vertrekt naar Duffel. Bij de thuisploeg kwam een einde van een reeks van 6 wedstrijden zonder nederlaag. Ze belanden hierdoor opnieuw op de barrageplaats. De wedstrijd tussen Willebroek-Meerhof en Wielsbeke werd wegens onbespeelbaarheid van het terrein afgelast en die andere staartploeg, Cappellen, was vrij dit weekend.

 

 

Wedstrijden 20ste speeldag:

 

Hoogstraten - Rupel Boom: 1-4

SK Deinze – Coxyde: 0-0

Ieper- FCN Sint-Niklaas: 2-2

KRC Waregem - Hamme VW: 0-3

KSK Heist - KM Torhout: 2-0

Eendracht Aalst - KSV Sottegem: 4-0

SV Oudenaarde - RC Mechelen: 2-3

SV Temse - KSKL Ternat: 2-0

Willebroek-Meerhof – Wielsbeke: afgelast

Cappellen was vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties