KVV.Zelzate pakt volle buit in De Pinte.

Hendrik De Vriesere
KVV.Zelzate pakt volle buit in De Pinte.
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thuisploeg De Pinte was in de eerste erg bedrijvig, en maakte de bezoekende doelman heel wat lastig om zijn netten proper te houden. In de tweede periode kon KVV afstand nemen omdat ze afwerkte aan honderd percent.



  

De Pinte-KVV    0-2

Er was merkelijk minder sneeuw gevallen dan bij ons en de mensen van De Pinte hadden in de voormiddag hun uiterste best gedaan om het veld bespeelbaar te maken zodat de scheidsechter er niet over twijfelde,  om de wedstrijd te laten starten. Voetbal is dan wel een wintersport maar het werd al vlug duidelijk dat de wendbaarheid op het toch enigszins gladde veld beperkt bleef evenals de balcontrole. De eerste open kans viel te noteren voor KVV, een hoekschop genomen door Christophe Ost werd door Mathieu Ost richting doel gekopt, waarbij de keeper verslagen was maar Niels De Kimpe op de lijn kon wegwerken. De vrij jonge kern van De Pinte nam meer en meer initiatief en doelman Frederique De Vleesschauwer kon nogmaals aantonen een meerwaarde te betekenen voor de kanaalploeg door enkele merkwaardige reddingen te etaleren. Een tegenstoot bracht Mathieu in schietpositie maar de keeper stond op de juiste plaats. Ruststand: 0-0

Na de rust mocht Frederique nogmaals een pluim op zijn hoed steken na een feilloze redding op de alleen voor hem opdagende, Bart Schollaert.

Hakim Boucheta(56’) was sneller dan zijn opponent, stevende op de keeper af, week te ver uit, had de mogelijkheid om Jonas Parmentier aan te spelen, probeerde het toch zelf uit een onmogelijke hoek. Een actie van Ennio Bogaert bereikte Mathieu(57’) maar diens schot ging naast. Stephen Cox had het erg moeilijk met de staat van het veld en kon zijn normaal niveau niet aantonen, werd vervangen door Kevin Druwé en even later kwam Noam Dierickx in de plaats van Jonas.

KVV voerde de druk op, Ennio boorde zich een tweede maal door de verdediging, bediende Hakim die ditmaal de bal voor de voeten van Kevin(68’) schotelde, deze liet de geboden kans niet liggen: 0-1.

Enkele minuten voor het eindsignaal kon Tom De Neve een vrijschop van Christophe met het hoofd in doel verlengen en de 0-2 op het scorebord laten optekenen. Op gebied van kansen was De Pinte zeker de evenknie van KVV maar liet duidelijk blijken dat er een scorevermogend probleem is, alhoewel nogmaals de inbreng van Frederique mag benadrukt worden evenals de prestatie van Niko De Letter die achteraan een beresterke partij afleverde.

Opstelling: Frederik De Vleesschauwer-Tom De Neve-Joachim Hebberecht-Niko De Letter- Ennio Bogaert-Joren Hebberecht- Jonas Parmentier(75’NoamDierickx) Christophe Ost -Mathieu Ost-Stephen Cox(58’Kevin Druwé)- Hakim Boucheta(86’Sam Soens)-

Thijs Wintein bleef op de bank.



 
Clubnieuws :

  

Na één helft gespeeld te hebben tegen Kersken voor de beker van Oost-vlaanderen bleek het toch nog te vroeg voor Kristof Jannssens om tot de kern terug te keren, ook rekening houdend met de weersomstandigheden
De herstelden: Kevin Druwé en Noam Dierickx namen plaats op de bank. Zouden later allebei invallen.
Jonas Parmentier was er terug bij, na zijn kwetsuur, opgelopen tegen Merendree.
 
Tom De Neve is er volgende speeldag, (normaal thuis tegen Kleit) niet bij wegens schorsing(rode kaart tegen Lochristi).
 
Marc Van Hecke, heeft besloten na drie succesvolle jaren, afscheid te nemen, als trainer van KVV Zelzate na dit seizoen.
Zowel de afscheidnemende trainer, als KVV, hebben de gezamelijke wil uitgesproken, de doelstelling,  voor dit seizoen nog te verwezenlijken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2A)

Nieuwste reacties