Hoe (on)veilig is Angola?

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Hoe (on)veilig is Angola?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Morgenavond om 20u start de Africa Cup in Angola met de openingswedstrijd tussen het gastland en Mali. Gisteren werd de Togolese spelersbus onder vuur genomen in de buurt van Cabina. Twee spelers raakten gewond, de chauffeur kwam om het leven.

Officieel is de burgeroorlog sinds 2002 afgelopen in Angola, maar het reisadvies van Buitenlandse Zaken in België blijft negatief. Het land met een oppervlakte van meer dan 1,2 miljoen km² kent tal van gevaarlijke streken. Dat hebben de spelers van Togo gisteren mogen ervaren in Cabinda.

Cabina is een Angolese enclave die helemaal ingesloten ligt tussen de Democratische Republiek Congo en Congo-Brazzaville. Er zijn veel olievoorraden. Andere regio's in Angola staan bekend voor hun diamanten. Rebellen zwaaien er de plak en strijden voor meer onafhankelijkheid.

De keuze voor de regio Cabinda om wedstrijden voor de Africa Cup af te werken lijkt een vergissing. De Angolese organisatie heeft dan ook lang getwijfeld, maar heeft uiteindelijk toch besloten de streek te betrekken bij de Africa Cup, met alle gevolgen vandien voor de Togolese spelers.

Buitenlandse Zaken raadt aan om in Angola zoveel mogelijk per auto te reizen en ramen en deuren gesloten te houden. De politie en het leger zijn niet te vertrouwen en kan je ook beter vermijden. Het advies is: hou je ogen open, vertrouw niets en controleer alles zelf nog eens. Daarbij wordt het land ook geteisterd door ziektes en dodelijke virussen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties