Boussoufa: "Alles kan keren met één match"

Boussoufa: "Alles kan keren met één match"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft geen keus: het moet winnen van AEK Athene of het Europees avontuur zit er op. Mbark Boussoufa is daarvan doordrongen en weet dat één winstwedstrijd de trein weer op de rails kan zetten. Bij verlies dreigt die trein te ontsporen.

De vraag is natuurlijk hoe de spelersgroep omgaat met de verliezen tegen Standard en Cercle en de zware Europese ontgoochelingen. "De sfeer in de groep zit nog steeds goed", beweert Boussoufa. "Iedereen weet natuurlijk ook dat de resultaten niet schitterend zijn en dat we heel wat kritiek te verwerken kregen. Terecht ook, want de supporters mogen meer eisen van ons."

Of de resultaten van de vorige wedstrijden meegedragen worden, zal natuurlijk morgen moeten blijken, maar de kleine Marokkaan denkt dat achter zich te kunnen laten. "De dag na zo'n verlieswedstrijd is het natuurlijk stil, maar enkele dagen later hebben we er terug zin in. Er is maar één manier waarop we uit deze situatie kunnen raken en dat is met resultaten. Eén winst kan alles doen keren."

"Als we winnen is dat niet speciaal voor Jacobs"

Tegelijkertijd neemt 'Bous' zijn trainer in bescherming. "Jacobs heeft in de spelersgroep nooit ter discussie gestaan. Wij hebben nooit aan hem getwijfeld. Een paar maanden geleden werden we nog kampioen met hem. We gaan ook niet speciaal voor hem spelen. Als we winnen, is dat voor iedereen: voor de groep, voor de trainer en voor de supporters."

Steun van supporters

Die supporters verwachten beterschap, want een nieuwe ontgoocheling zou ook bij hen behoorlijk hard aankomen. "Wij zijn net zo teleurgesteld als zij", knikt Boussoufa. "We hebben hen nodig, zij zijn het belangrijkste voor elke club. Maar ik ken hen een beetje: morgen zullen ze ons steunen."

Veel zal tegen Athene afhangen van Boussoufa. Als de spelmaker draait, draait Anderlecht, maar andersom is ook het geval. "Kijk, ik heb op Cercle geen goeie wedstrijd gespeeld. Dat weet ik. Ik voel me echter wel goed, maar wat gebeurt er? Ik begin goed en ga daarna mee in de vorm van de rest van de ploeg. Als de ploeg niet draait, draai ik ook niet."

"Ikzelf ben mee ten onder gegaan in de vorm van de ploeg"

"Enkele weken geleden bij de nationale ploeg was het andersom. Daar ging het beter omdat ik in een ploeg terecht kwam die het niet zo moeilijk heeft. Het is ook een heel ander team. Volgens mij zit het bij ons vooral in de kopjes."  

Boussoufa was er vier jaar geleden ook bij in de Champions League-wedstrijden tegen Athene. "Ik weet nog dat we twee keer gelijkspeelden: 1-1 ginder en 2-2 hier. Telkens kwamen we op voorsprong, maar ze kwamen terug. Wat ik er van onthou is dat het een sterke ploeg is. Een technische ploeg ook. Het zal niet gemakkelijk zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties