Lukaku: "Ik was alle transfergeruchten beu"

Lukaku: "Ik was alle transfergeruchten beu"
Foto: © SC
Word fan van Anderlecht! 4199

Romelu Lukaku werd de laatste weken in verband gebracht met heel wat buitenlandse clubs. En niet de minste: Chelsea, Arsenal en Real Madrid zouden onder de gegadigden zijn.

Deze week maakte Lukaku op zijn eigen website echter bekend dat hij zich alleen op Anderlecht focust. Dinsdag gaf hij daar nog wat meer uitleg over. "Ik was al die speculaties beu", zegt hij. "Diegene dat zoiets schrijven zijn buitenlandse journalisten die een speler uit zijn concentratie willen brengen. Maar dat lukt niet bij mij. Ik vond het dan ook tijd om te reageren."

José Mourinho liet wel al weten dat hij Lukaku al een paar keer aan het werk zag en dat hij gecharmeerd is. "Natuurlijk is het een hele eer als iemand als Mourinho je in de gaten houdt. Dat is een compliment dat je kan gebruiken om nog harder te werken."

"Ik ben meer betrokken bij het spel dan vorig seizoen. Nu enkel nog scoren"

"Dankzij mijn pa kan ik dat beter plaatsen. Met zijn ervaring kan hij die geruchten beter plaatsen en soms spreekt hij me daar ook over aan."

Dat hij minder scoort, kan Romelu blijkbaar ook plaatsen. "Er zijn spitsen die nog minder scoren als ikzelf. Wayne Rooney scoorde minder dan mij. Waarom zou ik me er dan nu druk in maken. Het kan grappig klinken, maar het is wel de waarheid. Ik ben ook beter betrokken in het spel terwijl dat vorig seizoen veel minder was. Als ik nu weer begin te scoren en ik voetbal meer mee, heb ik weer een stap vooruit gezet."

Oktober en november worden nog spannende maanden voor de Brusselaars, want er staan heel wat toppers op het programma. "Misschien is het wel goed dat we nu tegen Genk, Brugge en Gent moeten spelen. Vorig seizoen was de trein ook opeens vertrokken. Dat kan nu ook gebeuren."

"De leiders in de groep hebben ook al aangehaald dat de belangrijke wedstrijden er aan komen. Die jongens nemen me soms apart om me te vragen hoe ik over de zaken denk. En dan zeggen zij dat aan de groep."

"Wayne Rooney scoorde momenteel minder dan ik, waarom zou ik me druk maken?"

Na de wedstrijd tegen Standard werd de spelersbus geblokkeerd door de supporters. Een nieuwe ervaring voor Lukaku. "Ik had het nog nooit meegemaakt. Maar ik begrijp hen. Ze hebben recht tot klagen na zo'n prestatie. Bij mij was het vooral de manier waarop we verloren die pijn deed. Zoveel kansen! We hadden kunnen winnen. Het is dan ook normaal dat de fans ongelukkig zijn."

De druk stijgt, niet alleen op de ploeg, maar ook Lukaku ervaart dat persoonlijk. "Natuurlijk voel ik meer druk. Het is ook normaal dat men meer druk legt als je op je 16 topschutter wordt en nog eens tweede op de Gouden Schoen ook."

Binnenkort loopt ook De Sutter er weer bij. "Dat zal ook voor mij een serieuze boost zijn. Nu zijn er twee spitsen voor één of twee posities. Met Tom er bij zal de concurrentiestrijd stijgen en zal ik nog harder moeten werken. Het is als bij de nationale ploeg. Nu Ogunjimi er bij is, zal ik ook moeten knokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties