Odjidja riskeert twee speeldagen schorsing

Odjidja riskeert twee speeldagen schorsing
Foto: © SC
Word fan van Club Brugge! 5783

Vadis Odjidja is gisteren voor het Sportcomité verschenen om zijn verklaring van de feiten te geven na zijn vermeende elleboogstoot op Bernd Thijs. Dat zou gebeurd zijn in het slot van de wedstrijd Club Brugge-AA Gent.

"In een poging de bal te spelen, kwam Odjidja te laat en plaatste hij zijn elleboog op de kin van Bernd Thijs. Ik schreeuwde 'rood! rood!' via het communicatiesysteem, maar door het tumult heeft scheidsrechter Christophe Delacour mij niet gehoord", beschrijft vierde scheidsrechter Raf Bylois in HLN.

"Ik twijfelde om het spel te laten stilleggen, maar omdat AA Gent in balbezit kwam, wilde ik hen geen scoringskans ontnemen. Ik heb dan gewacht tot in de kleedkamer alvorens de scheidsrechter in te lichten, daarop heeft hij een rapport opgesteld."

Odjidja is het daar absoluut niet mee eens. "Er was contact, maar het was niet feller dan honderd andere contacten in een wedstrijd", verdedigde de Brugse middenvelder zich.

Het bondsparket vond de tv-beelden te onduidelijk, maar eist toch een voorwaardelijke straf van twee speeldagen. Jacques De Nolf, de 'advocaat' van Odjidja, kon dat niet aanvaarden. "Hoe kun je nu een voorwaardelijke straf vragen als je zelf toegeeft dat er geen overtreding kan worden waargenomen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties