Defour: "Standard zette me onder druk om naar Moskou te gaan"

Fabian Morren
| 23 reacties
Defour: "Standard zette me onder druk om naar Moskou te gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Steven Defour moest de topper tegen Benfica vanop de bank volgen. Axel Witsel speelde bij Benfica wel de hele wedstrijd. "Porto en Benfica zijn niet te vergelijken", zegt de middenvelder.

"Als je niet teleurgesteld bent als je op de bank zit, moet je niet voetballen", steekt Defour zijn ontgoocheling niet weg in LDH. "Maar ik begrijp dat de trainer koos voor spelers die vorig seizoen al samenspeelden. Ik heb toch in de Champions League mogen aantreden. Dat is het bewijs dat de coach op me rekent."

Dat Witsel wél speelde bij Benfica maakt Defour allerminst nerveus. "Je kan Porto en Benfica niet vergelijken", zegt hij. "De concurrentie hier is veel groter."

Defour stond deze zomer dicht bij een overgang naar Lokomotiv Moskou. "Ze hebben een mooi aanbod gedaan. Ik heb daar lang over nagedacht. Standard heeft me ook een beetje onder druk gezet zodat ik toch naar Moskou zou gaan."

Het aandeel van Luciano D'Onofrio, voormalig topman van Standard, in de transfer naar Porto blijkt niet zo groot. "Luciano heeft me enkel een positief advies gegeven toen de voorzitter van Porto mij benaderde. Daar is toch niets verkeerds aan? Hij heeft zich niet gemengd tijdens de onderhandelingen of wat dan ook." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primeira Liga

Nieuwste reacties