Europese tegenstanders Anderlecht en Club falen

Tomas Taecke
| 15 reacties
Europese tegenstanders Anderlecht en Club falen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een zwart weekend voor de clubs die samen met Club Brugge en Anderlecht eerder uit de Europese trommel kwamen. Enkel de lotgenoten van de Rouches boekten dit weekend goede resultaten.

De opponenten die Anderlecht moet verslaan om Europees te overwinteren, lieten het op de voorbije speeldag zwaar afweten. Enkel Lokomotiv Moskou, dat donderdag paars-wit ontvangt, kon thuis tegen Rubin Kazan een punt veiligstellen (1-1). AEK Athene was uit bij PAOK Saloniki kansloos (3-0) en ook Sturm Graz ging onderuit bij Austria Wien (2-1).

Ook de tegenstanders van Club Brugge kenden een mager weekend. Topfavoriet in de poule Braga won wel van Nacional (2-0), maar zowel Birmingham als Maribor ontgoochelden op eigen veld. Birmingham kwam thuis niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Barnsley en het Sloveense Maribor leed een pijnlijke 0-2-nederlaag tegen Nafta.

Enkel de tegenstanders van Standard presteerden afgelopen weekend op niveau. Vorskla Poltava won thuis overtuigend van Volyn Lutsk (3-1) en ook FC Kopenhagen boekte een knappe 1-2-uitzege bij Brondby. Hannover ten slotte speelde 0-0 gelijk bij Augsburg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties