Interview Nzolo: "Ben één keer 'racist' genoemd"

Nzolo: "Ben één keer 'racist' genoemd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jerome Efong Nzolo is nog één van de ambassadeurs die 'Respect United' een warm hart toedraagt. De scheidsrechter wil zich inzetten om het racisme uit de stadions te bannen. Hij was ook de eerste die het initiatief nam om een match stil te leggen na spreekkoren.

Vorige week legde Nzolo Genk-Standard voor een kwartier stil omdat de Limburgse supporters 'les Wallons sont du caca' riepen. "Het was een signaal en het heeft zijn doel bereikt", aldus Nzolo. "Ik heb daarna niets meer gehoord. In andere landen is het ook erg en misschien kan mijn actie als voorbeeld dienen."

Zelf heeft de uit Gabon afkomstige Nzolo nog niet echt te maken gehad met racisme. "Eén keer heeft er iemand naar me geroepen: 'ga terug naar Congo'. Dat was in vierde provinciale en heb die man daarna rustig uitgelegd dat ik uit Gabon afkomstig ben. Eén keer heeft er iemand me ook racist genoemd nadat ik een kleurling geel gaf. Dat was wel grappig."

"Er moet respect komen in de stadions. Er moet iets gebeuren om die kwetsende spreekkoren eruit te halen. Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik een match stillegde, maar ik zou het nog doen. Ik wil op dezelfde lijn voortdoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties