Voetbalbond stelt 'Respect United' voor

Jim Bogaert
| 16 reacties
Voetbalbond stelt 'Respect United' voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische Voetbalbond heeft vandaag de nieuwe fictieve voetbalclub ‘Respect United’ voorgesteld. Bedoeling is om met het initiatief meer respect voor diversiteit in onze samenleving te bekomen.

Het team bestaat uit 11 ambassadeurs waaronder bondscoach Georges Leekens, ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom en scheidsrechter Jérôme Efong Nzolo. Toestanden als de Fukushima-spreekkoren en de anti-Waalse spreekkoren moeten met een initiatief als Respect United in de toekomst vermeden worden.

Volgend weekend zullen alle eersteklasseclubs hun steun betuigen aan de actie. Jeugdspelers zullen het logo van Respect United op het veld dragen, waarna een statement in het stadion voorgelezen zal worden.

Respect United is een samenwerkingsverband tussen de Voetbalcel van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Pro League, de Belgische Voetbalbond, het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding, de community-werking van Beerschot, het Antwerpse Minderhedencentrum de8 en Friendly Foot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties