Digitale wedstrijdbladen raken ingeburgerd bij provinciale clubs

Digitale wedstrijdbladen raken ingeburgerd bij provinciale clubs
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De voorbije zomer deden de digitale wedstrijdbladen hun intrede in het provinciale voetbal. Enkele maanden later leggen we bij de clubs ons oor te luister of het nieuwe systeem intussen al ingeburgerd raakte. "We moeten mee met onze tijd", klinkt het in koor.

De digitalisering bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat gestaag verder. Sinds afgelopen weekend moeten alle aansluitingen via het systeem ‘E-Kickoff’ gebeuren. Ook bij de start van het seizoen zorgden de online wedstrijdformulieren al voor een grondige verandering bij de provinciale ploegen.

“Het is niet meer van deze tijd om een formulier op te sturen”, opent Theo Luyckx van de Vlaams-Brabantse tweede provincialer KV Kester-Gooik “Ik had vooraf wat schrik dat het systeem regelmatig zou vastlopen, maar op een enkele keer na gaat het vlot. Iemand die al eens met de computer heeft gewerkt moet er mee overweg kunnen.”

“We nemen de blutsen met de builen en moeten mee met onze tijd”

Eenzelfde geluid weerklinkt bij de penningmeester van het West-Vlaamse Jong Male VV uit vierde provinciale. “Het is veel gebruiksvriendelijker dan vroeger, zolang je mensen in de vereniging hebt die wat computer minded zijn”, zegt Michel van Mullem. “We merken op verplaatsing bij kleinere clubs dat er soms wel problemen zich voordoen en een afgevaardigde van ons moet inspringen.”

Wat zijn nu de grote voordelen van de nieuwe toepassing? “De namen van de spelers staan automatisch in het bestand, je moet ze gewoon nog aanvinken op het wedstrijdblad en versturen”, aldus Luyckx. “Bovendien weet je meteen wie geschorst is en dus niet in aanmerking komt”, vult Van Mullem aan. “En dat je verlost bent van al die paperassen is misschien wel het grootste pluspunt.”

Investering

Ervaren de penningmeesters ook nadelen van het systeem? “We zijn een fusieclub die op twee verschillende locaties speelt, dan moet je over een dubbele internetaansluiting beschikken”, merkt Luyckx op. “Financieel is het iets nadeliger omdat je dan in twee pc’s en twee printers moet investeren.”

“De aanschaf van een laptop kost al gauw 1000 euro, puur cijfermatig is dat een nadeel. Maar we nemen de blutsen met de builen en moeten mee met onze tijd”, besluit van Mullem met een spreekwoordelijke noot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties