Lille pakt derde plaats, Sochaux degradeert

Mattias Verhaeghe
| 0 reacties
Lille pakt derde plaats, Sochaux degradeert
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste speeldag in de Franse Ligue 1 zit er op. Lille heeft zich verzekerd van het laatste Champions League-ticket, Sochaux verloor en speelt volgend seizoen in tweede klasse.

De meeste plaatsen waren al verdeeld, maar voor twee ploegen was de laatste speeldag nog van belang. Lille moest winnen van Lorient om zich te verzekeren van de voorrondes van de Champions League, en dat deed het met glans. Het won met 1-4. Rode Duivel Divock Origi mocht tien minuten voor tijd invallen.

Sochaux daarentegen moest winnen van rechtstreekse concurrent Evian om het behoud in de Ligue 1 te verzekeren. Ook die andere concurrent, Nice, verloor, waardoor Sochaux nog over Nice en Evian naar een veilige plaats kon springen. Maar dat deed het niet. Het verloor met duidelijke 0-3-cijfers en zak zo naar de Ligue 2.

Voor het overig zette kampioen PSG zijn titel nog meer glans bij. Het won met 4-0 van Montpellier. Vicekampioen AS Monaco speelde 1-1 gelijk tegen Bordeaux. Landgenoot Carrasco speelde de volledige wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. Ook ex-Bruggeling Nabil Dirar mocht aan de wedstrijd starten.

Olympique Lyon plaatste zich als laatste voor de Europa League. Het versloeg Nice en blijft zo voor Olympique Marseille, dat Guingamp met 1-0 versloeg. Marseille blijft zo met lege handen achter en speelt volgend seizoen geen Europees voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties