Hoe straf waren de uitspraken van Simaeys nu eigenlijk?

Caroline Tonnelier
| 19 reacties
Hoe straf waren de uitspraken van Simaeys nu eigenlijk?
Foto: © Photonews
Word fan van KRC Genk! 2016

Jeroen Simaeys moet opkrassen bij KRC Genk. De club haalde zijn uitspraken van afgelopen weekend in de krant als reden voor zijn verbanning. Maar waren de woorden van de verdediger nu eigenlijk zo straf?

Door Caroline Tonnelier

In een interview met Het Laatste Nieuws uitte Simaeys duidelijke kritiek op zijn club, al liet hij volgens de journalist van de krant het achterste van zijn tong niet zien en had hij genoeg klasse en verstand om niet wild om zich heen te slaan. Daar dacht men bij Genk dan toch anders over. Waarom eigenlijk? We rakelen de woorden van Simaeys nog even op.

"Nog nooit in zo'n catastrofale situatie gezeten"

Dat de verdediger teleurgesteld was over zijn niet-selectie voor de wedstrijd tegen Cercle hoeft natuurlijk geen verwondering te wekken. “Deze beslissing heeft volgens mij niets te maken met wat er afgelopen weekend op KV Mechelen gebeurd is. Ik heb nog nooit eerder in zo’n catastrofale situatie gezeten bij een club.”

De manier waarop hij door Visser en Denier op de hoogte werd gebracht stoorde hem in het bijzonder. “Het was een vaag gesprek waarin het ging ‘over bepaalde stromingen binnen de club vinden dat…’, tja als een conversatie die richting uitgaat, dan weet ik al genoeg. De trainer is weg, er zijn spelers gehaald in het tussenseizoen en mogelijk zijn er binnen de club wel mensen die willen bewijzen dat die jongens ook kwaliteiten hebben.”

Dat Simaeys toch met de nodige verbittering zat bleek ook uit het laatste citaat dat de krant aanhaalt. “Pijn? Op een bepaald moment voel je de pijn niet meer”, zo klonk het. Harde uitspraken, inderdaad, maar nu ook weer niet zo uitzonderlijk. Simaeys is lang niet de eerste en ongetwijfeld niet de laatste die kritiek uit aan het adres van zijn werkgever.

Zo waren er bijvoorbeeld vorig seizoen de uitspraken van Antwerp-coach Hasselbaink. “Zo weinig professionalisme. Ik stel mij grote vragen bij de wijze waarop deze club wordt gerund”, vertelde hij toen aan de Gazet van Antwerpen. De Nederlander mocht het seizoen nog uitdoen, maar toen eindigde de samenwerking.

Ook Tony Watt maakte het vorig seizoen al te bont in gesprek met P-Magazine. Hij had toen zware kritiek aan het adres van Menzo, waarna hij naar de B-kern van Lierse gestuurd werd. Zijn woorden? “Telkens als we verliezen, geven ze mij de schuld. Ik doe altijd iets verkeerd. Tegen Oostende speelde ik amper 20 minuten en toch gaf Menzo mij de schuld, terwijl het eigenlijk zijn schuld is. Ik kan geen goals maken vanaf de bank.”

Kritiek Feyenoord-spelers op aankoopbeleid

In Nederland had Feyenoord-aanvoerder vorige week nog kritiek aan het adres van het clubbestuur. “We wisten dat er spelers weg zouden gaan, dan vind ik het heel jammer dat er geen nieuwe spelers zijn gehaald”, aldus de Nederlandse international. Hij werd, net als collega’s Immers en Schaken, op het matje geroepen door de technisch directeur.

Nooit verlegen om een straffe uitspraak is ook Vadis Odjidja. Zo deed hij enkele jaren geleden een boekje open over de interne keuken bij Club Brugge. “Waarom mag iemand die vecht op training wel starten? Men heeft me niet verwittigd dat er een probleem was. Door me publiekelijk uit de groep te weren, ontstaan er allerlei verhalen. Dat negatieve beeld is onterecht. Ik heb niets misdaan”, vertelde hij aan Sporza. Zware gevolgen kwamen er niet voor de middenvelder, al kwam het nooit meer echt goed tussen de toenmalige coach Koster en hem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties