Falen is geen optie voor Castagne: "PO 2 zou een grote teleurstelling zijn"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Falen is geen optie voor Castagne: "PO 2 zou een grote teleurstelling zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Timothy Castagne veroverde dit seizoen een basisstek bij Racing Genk. Hij staat te popelen om te tonen wat hij kan in de topmatchen van play-off 1.

Door Robby Morren

  • Speelde voor Standard
  • Trots om op Sclessin te kunnen voetballen
  • Wil zich graag tonen in PO 1

"We hebben vorige week een goede zaak gedaan door tegen Zulte Waregem te winnen. We zitten in een goede positie. Dit is wellicht de belangrijkste wedstrijd uit mijn nog jonge carrière", beseft de verdediger. "Voor elke match is er wel druk, daar moet nu niet nog extra bijkomen. Ik leg mezelf geen extra druk op."

Genk staat op plek 6, maar toch kan alles zondag nog foutlopen als Charleroi wint en Genk verliest. "Dan zou de teleurstelling enorm zijn", bekent Castagne. "We hebben heel veel kritiek gekregen. Zondag is het moment om aan iedereen te tonen dat wij toch geen slecht seizoen speelden."

De verplaatsing naar Luik is voor hem bijzonder. "Ik heb gedurende 2 jaar bij Standard getraind toen ik 15 was. Standard had veel spelers op mijn positie en ze lieten me gaan."

"Ik heb me mijn keuze voor Genk nooit beklaagd, ik voel me hier goed. Ik ben wel blij dat ik nu op Sclessin zal spelen, dat geeft toch een gevoel van trots."

Play-off 1 zou het ideale moment zijn om te tonen wat ik kan

Door het uitvallen van Hamalainen en Tshimanga kon Castagne dit seizoen echt doorbreken en maakte hij veel meer minuten dat hij bij de start van de competitie had kunnen hopen.

"Voor een eerste seizoen heb ik het niet slecht gedaan, maar het kan nog beter. Play-off 1 zou het ideale moment zijn om te evolueren en te tonen wat ik kan in grote matchen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties