Divock Origi blikt terug op bewogen jaar: "Lille wilde dat niet"

Tom Stroobants
| 1 reacties
Divock Origi blikt terug op bewogen jaar: "Lille wilde dat niet"
Foto: © Photonews
Word fan van Lille OSC! 134

Divock Origi schopte het vorige zomer van nobele onbekende tot held van het vaderland. Hij schitterde op het WK in Brazilië, maar kende dit seizoen een moeilijk jaar bij zijn club Lille.

De beloftevolle aanvaller blikt terug op zijn WK-selectie. “Dat was voor mij ook een verrassing en een heel speciaal moment”, vertelt Origi aan Sporza. “Het betekende een verandering in mijn leven. Niemand kende me tot dan en plots wilden mensen heel wat van me weten.”

Scoren op het WK was een droom

Op het WK was Origi veel meer dan een figurant. Hij scoorde tegen Rusland vlak voor tijd het beslissende doelpunt. “Het was een droom die uitkwam. Als 19-jarige, in een context waarin niemand mij kende, was het heel speciaal om te scoren. Ik moest even beseffen wat er gebeurde.”

Na zijn sterke prestaties in Brazilië was Origi plots grof wild op de transfermarkt. Uiteindelijk trok Liverpool aan het langste eind. “Liverpool wilde dat ik meteen bij hen kwam spelen, maar dat wilde Rijsel niet. Achteraf weet iedereen dat het geen makkelijk jaar was, maar ik heb veel geleerd. Als voetballer, maar ook als mens.”

"Toen ik terugkeerde bij Lille kwam ik aan als international die een WK had gespeeld en net getransfereerd was voor 12,5 miljoen euro. De supporters verwachtten dus een bepaald aantal goals en een bepaalde constante. Maar ze vergaten dat ik nog maar 19 jaar was en maar vijf dagen vakantie had na Brazilië."

“Het begin van het seizoen was goed, dan volgde er een mindere periode. Maar bij de nationale ploeg heb ik niet ontgoocheld, denk ik. Als ik ooit een grote speler wil worden zal ik constanter moeten zijn en mag ik niet tevreden zijn met een seizoen als dit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties