Reactie Mertens scoorde serieus wat punten: "Ik denk dat de bondscoach een extra wapen heeft"

Mertens scoorde serieus wat punten: "Ik denk dat de bondscoach een extra wapen heeft"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De grijns na de wedstrijd zei eigenlijk genoeg. Dries Mertens weet dat hij de laatste twee kwalificatiewedstrijden enorm veel punten gescoord heeft bij de bondscoach. Wie zijn plaats wil innemen, zal al van goeie huize moeten komen.

Door Johan Walckiers

Mertens had in de eerste helft tegen Israël nog een dot van een kans gemist, maar in de tweede helft maakte hij dat ruimschoots goed door met een individuele actie de ban te breken. Mertens lijkt zich in de ploeg gespeeld te hebben als één van de drie aanvallende pionnen achter de diepe spits.

Wilmots wil immers aan dit systeem (4-2-3-1) vasthouden richting EK. Aangezien de diepe spitsen niet makkelijk tot scoren komen, rekent de bondscoach op zijn 'magische drie' achter die aanvaller. "Ja, hij heeft een extra wapen bij, denk ik", lachte Mertens achteraf.

Wat de bondscoach zei? Dat ik zo moest verder doen

Maar als een echte ploegspeler wist hij ook wat te zeggen om de ploeggeest niet te verwaarlozen. "Er zijn veel goeie spelers in dit team, het is aan mij om te bewijzen dat ik er hoor in te staan", zei hij tevreden. "Dat ik blij was, zagen jullie wel aan mijn reactie na mijn goal."

Dat Wilmots na de match minutenlang met hem persoonlijk stond te praten, was alvast een goeie indicatie dat de rol van Mertens belangrijker is geworden. Na jaren supersub te moeten spelen, lijkt de kleine Napolitaan nu eindelijk zeker van zijn plaats.

"Wat er gezegd is? Dat ik het goed heb gedaan en dat ik zo verder moet doen. Een paar minuten aan een stuk? Ja, de rest blijft privé", knipoogde hij. Maar goed, niemand die er nog aan twijfelt dat Dries straks titularis is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties