Ceulemans vergelijkt Rode Duivels met vorige gouden generatie en… “Daarom is het EK winnen mogelijk”

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Ceulemans vergelijkt Rode Duivels met vorige gouden generatie en… “Daarom is het EK winnen mogelijk”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

De Rode Duivels staan eerste op de FIFA-ranking, en dat is hoe je het ook draait of keert een fenomenale prestatie. Ook in de jaren ’80 beschikte ons land over een gouden generatie, en daar was Jan Ceulemans bij.

Door Timothy Collard

Voetbalkrant.com had een gesprek met de voormalige aanvaller van Club Brugge en de nationale ploeg. Ceulemans beleefde tijdens zijn carrière hoogdagen met de Rode Duivels. Ziet hij gelijkenissen met de ploeg van nu?

Ander voetbal

“Het is natuurlijk al dertig jaar geleden, hé”, steekt de Caje van wal. “De tijden zijn veranderd. Het voetbal ook. Het is dan ook een beetje ambetant om die twee lichtingen met elkaar te vergelijken.”

“Ik ga me niet uitspreken over welke lichting beter of slechter is, dat laat ik in het midden. Maar het was vroeger wel zo dat die kwalificatiecampagnes anders waren. Er waren minder ‘kleine’ landen bij en het niveau in die campagnes lag toch wat hoger.”

"Deze Rode Duivels kunnen het EK winnen"

“Dat neemt niet weg, dat wat de Rode Duivels nu presteren, écht uitmuntend is. De cijfers zijn goed. Wilmots en co kunnen van de laatste twee kwalificatiecampagnes goede rapporten voorleggen. Ze zijn in mijn ogen tot twee keer toe met grote onderscheiding geslaagd.”

Ceulemans ziet ons land zelfs tot veel in staat op het EK. “De nationale ploeg acteert nu al een aantal jaren op een hoog niveau. Dit is een groep met véél talent, dus nu is het zaak om ook een resultaat neer te zetten op het EK in Frankrijk. Deze ploeg kan het EK winnen. De kwaliteit is aanwezig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties