In Engeland zijn ze onder de indruk van Lukaku: "Everton maakt van hem een topper, maar kritiek bij Rode Duivels is logisch"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
In Engeland zijn ze onder de indruk van Lukaku: "Everton maakt van hem een topper, maar kritiek bij Rode Duivels is logisch"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Romelu Lukaku scoort de laatste tijd aan de lopende band bij Everton. Onze landgenoot lijkt de laatste tijd haast niet meer af te stoppen, en dat zag ook de Engelse pers. We legden ons oor te luisteren bij Chris Beattie, die voor het Engelse medium TribalFootball werkt.

“Romelu heeft destijds de juist keuze gemaakt door voor Everton te kiezen. Hij is een betere speler geworden bij The Toffees en onder Roberto Martinez. Everton is van hem echt een absolute topspeler aan het maken”, zo zegt Beattie in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“In duel én in de lucht is hij amper te kloppen. Hij heeft écht alles wat een moderne spits nodig heeft en Everton geeft hem de kans om dat te tonen en zijn potentieel waar te maken. Hij is een enorm, enorm talent.”

Vrijheid bij Everton, niet bij Rode Duivels

Maar dat brengt ons natuurlijk meteen bij de Rode Duivels, waar Lukaku het minder goed doet dan bij zijn club. “Het is natuurlijk wel zo dat Wilmots andere zaken verlangt dan Martinez bij Everton. Bij de nationale ploeg heeft hij niet die vrijheid en kan hij niet zomaar zijn zin doen.”

“Het verrast me dan ook niet dat hij vaak kritiek krijgt als hij voor België moet spelen. Zijn rol onder Wilmots is helemaal anders dan zijn rol bij Everton. Dat is dan ook niet eenvoudig om die klik te maken”, besluit Beattie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties