Openhartige Matias Suarez: "Dat was mijn grootste frustratie en ik begreep er niets van"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Openhartige Matias Suarez: "Dat was mijn grootste frustratie en ik begreep er niets van"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Matias Suarez voelt zich eindelijk weer voetballer. Afgelopen weekend scoorde de Argentijn zijn eerste competitietreffer in meer dan een jaar tijd voor RSC Anderlecht. Een doelpunt dat vanzelfsprekend deugd deed, want de voorbije tijd liep er een gefrustreerde Suarez rond op Neerpede.

“Mijn grootste frustratie was dat ik in mijn hoofd dingen wou doen, maar dat mijn benen niet volgden. Ik begreep er niets van, want vroeger voerden mijn benen precies uit wat ik in gedachten had. Maar nu komt dat terug. Sinds zondag voel ik me een nieuwe speler.”

Tijdens de wedstrijd tegen Standard werd nog duidelijk dat het niet goed ging met Suarez. “Ik raakte geen bal, ik voelde me verloren op het veld. Niemand was goed, maar ik zeker niet. Dat was ik niet. Achteraf kon ik er niet van slapen. Maar de volgende dag heb ik de knop omgedraaid en ben ik weer aan de slag gegaan.”

"Nicolas Frutos praat veel met mij"

Matias Suarez

En ook de aanwezigheid van Nicolas Frutos heeft Suarez geholpen. “Nico praat veel met mij, maar ook met de coach. Hij is met speciale programma’s voor mij komen aandraven. Hij heeft me enorm geholpen, het is belangrijk voor mij dat hij naar hier komt.”

“Ik zie mezelf in hem en in het blessureleed dat hij geleden heeft. We hebben daar ontzettend veel over gepraat. Hij zei me: ‘Mati, je mag niet eindigen zoals ik, jij hebt het geluk dat je nog verder kan. Pak die kans en geniet van elke match.’”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties