Interview Topploegen hebben het te makkelijk: "Laten we eerlijk blijven, die Beker stelt niks voor tot aan de halve finales"

Topploegen hebben het te makkelijk: "Laten we eerlijk blijven, die Beker stelt niks voor tot aan de halve finales"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Als we de halve finales van de Beker van België bekijken, kunnen we opmerken dat de Belgische top de bekercompetitie opgewaardeerd heeft. In vergelijking met pakweg vijf jaar geleden staan er vier G5-ploegen in die matchen voor de finale.

Een opmerkelijke evolutie, want het programma is er niet lichter op geworden. "Laten we eerlijk blijven, die Beker stelt niks voor tot aan de halve finales", lacht Jan Ceulemans. "Die topploegen hebben inderdaad een druk programma, maar als je met drie-vier matchen in de finale kan geraken, laat je dat niet liggen."

"Kijk, de eerste ronde van de eersteklassers is in principe een makkie en daarna spelen ze bijna altijd thuismatchen.... Dat kan je nog wel opbrengen om geconcentreerd aan de aftrap te verschijnen. En het is niet dat het zoveel volk trekt. Buiten de finale, wie komt er kijken? Gaan die toppers in de halve finales uitverkocht geraken?"

Jammer voor de kleinere ploegen

Jan Ceulemans

"Het wordt al wat kouder en buiten de abonnees zijn er velen die zeggen dat ze bij wijze van spreken liever voor hun kachel blijven zitten. Er is eigenlijk maar één match en dat is de finale, die zal altijd uitverkocht zijn", aldus Ceulemans. "Het is een goeie evolutie dat de topploegen er meer aandacht aan besteden."

Er worden inderdaad minder B-teams de wei ingestuurd. "Maar zouden ze dat ook doen als het programma zwaarder was? Voor de kleinere ploegen is het jammer, want ik heb het zelf twee keer kunnen meemaken met Westerlo. Zo een finale, dat is toch het hoogtepunt, nog meer dan de promoties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties