Romelu Lukaku, de enige goalgetter van de Belgische selectie?

Redactie
| 26 reacties
Romelu Lukaku, de enige goalgetter van de Belgische selectie?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Europees Kampioenschap in Frankrijk komt er aan! Met nog minder dan vijf maanden tot het kampioenschap, zijn er toch spitsen die sukkelen met hun vorm. Heeft België een aanvaller die klaar is om zijn ploeg naar de finale te schieten?

Behalve Romelu Lukaku, momenteel tweede topschutter met 16 doelpunten in de Premier League samen met Hary Kane, zijn er toch veel Belgische internationals die kampen met problemen bij hun club.

Christian Benteke moet zijn vertrouwen terugvinden

Het onrustwekkendste geval vinden we waarschijnlijk bij Benteke. Hij staat bovenaan het lijstje bij Marc Wilmots, maar miste het WK door blessure en is dit seizoen een schim van zichzelf.

Hij kwam aan bij Liverpool in het begin van het seizoen 2015-2016, integreerde zich meteen goed in de kern van de Reds en hij veroverde een basisplaats vanaf het begin. Sinds enkele weken is daar toch verandering in gekomen. Benteke maakte zes doelpunten dit seizoen in de Premier League, maar is geen titularis meer sinds 13 januari en hij zit met een serieuze vertrouwenscrisis..

Het is ingewikkeld wanneer we weten dat deze speler beter rendeert als hij vertrouwen voelt... Maar zijn talenten als doelpuntenmaker zijn zeker niet verdwenen en Benteke zal ongetwijfeld deel uitmaken van de 23-koppige selectie. Er rest hem ook nog enige tijd om de machine terug in gang te krijgen en om vertrouwen te tanken voor het EK. We willen de Benteke zien die Aston Villa de afgelopen twee seizoenen heeft gekend!

Divock Origi moet niet panikeren

Origi sloot ook aan bij Liverpool in het begin van het seizoen. Een moeilijke uitdaging gezien de concurrentie binnen de spelerskern en Origi's jonge leeftijd. Divock heeft slechts 293 actieve minuten op de teller staan in het kampioenschap, omdat hij nog maar net terug is van een knieblessure die hem gedurende bijna drie maanden aan de kant hield.

De ex-speler van Lille moet vooral het zelfvertrouwen behouden. Onder leiding van Jürgen Klopp, die altijd al heeft gehouden van jonge talenten, zou Origi zijn kans nog wel kunnen krijgen dit seizoen. Hij heeft niet getwijfeld om zich te tonen afgelopen weekend door zijn tweede doelpunt van het seizoen te maken tegen Aston Villa (6-0).

Michy Batshuayi, de jongen die volwassen moet worden

Het is moeilijk te zeggen hoe Batshuayi zich zou gedragen op een groot internationaal tornooi. Kan hij de druk van een heel land op zijn schouders dragen, zoals Origi deed tijdens het WK in 2014? Dat is niet zeker wanneer we zien dat de druk van het Stade Vélodrome en de Franse toeschouwers hem al in moeilijkheden brengt...

Hij werd fel bekritiseerd in Frankrijk omdat hij zichzelf te weinig in het spel van Olympique Marseille betrekt. Batshuayi moet leren spelen voor de anderen als hij de eerste spits van de Belgen wil worden. De kwaliteiten heeft hij zeker, maar de aanvaller moet volwassener worden als hij in juni belangrijk wil zijn voor de Rode Duivels.

Laurent Depoitre, nog te vroeg?

De kersverse Rode Duivel kan uitstekende cijfers voorleggen bij Gent en bevestigt dit seizoen met tien doelpunten in de competitie en ééntje in de Champions League. Depoitre bleek een laatbloeier te zijn en blijft een indrukwekkende aanvaller door zijn beweeglijkheid, zijn positiespel, zijn betrokkenheid in het spel en zijn inzet om tot het uiterste te gaan.

Tot daar zal iedereen akkoord zijn. Maar volstaat dat om België tot in de finale te leiden? Niet zo zeker, Depoitre zou een reële optie kunnen zijn als invaller maar zal zonder twijfel een stapje hogerop moeten zetten alvorens een plaats in de nationale elf te ambiëren.

Romelu Lukaku, meest constante spits

Of we nu van hem houden of niet van hem houden, Romelu Lukaku blijft de constantste Belgische aanvaller van de afgelopen vier seizoenen. De jonge Brusselaar, nog steeds maar 22 jaar oud, is één van de betere spitsen de laatste jaren in de Premier League. In vier seizoenen tijd maakte Lukaku 58 doelpunten! Dit seizoen zit hij al aan 16 stuks en hij kan dat aantal nog verhogen.

Lukaku kent wel serieuze problemen om te renderen in de tactiek van Wilmots. Desondanks blijft hij de meest constante Belgische spits, de meest realistische en met het meeste vertrouwen. Genoeg redenen om hem te verzekeren van een plaats bij de Rode Duivels. Gaan we hem zien starten als titularis? Niet zeker, gezien de liefde van Wilmots voor Christian Benteke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties