Schorsing kan verstrekkende gevolgen hebben voor Sandy Walsh

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Schorsing kan verstrekkende gevolgen hebben voor Sandy Walsh
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De pech van de één is het geluk van de ander. Sandy Walsh pakte vorig weekend een rode kaart en daardoor mag Timothy Castagne zondag zijn wederoptreden maken tegen KV Oostende.

Castagne begon als titularis aan het seizoen onder Peter Maes en behield die plek tot eind oktober. Een botsing met Ibou en een oogoperatie hield hem maandenlang aan de kant. Ondertussen greep Sandy Walsh zijn kans. De Nederlander werd opgeleid als centrale verdediger, maar deed het goed op de rechtsback.

Pech voor Walsh dat hij vorige zondag op Standard rood pakte na een drieste tackle op Edmilson. Een timing die voor Castagne niet beter geschreven kon worden. Hij mag zo op de laatste speeldag van de reguliere competitie opnieuw aan de aftrap komen.

"We kunnen van Castagne niet verwachten dat hij er onmiddellijk zal staan. Gelukkig is hij een jongen die atletisch is en fysiek sterk staat", vertelt Peter Maes aan Click Racing.

"Dit soort wedstrijden is voor hem goed om op niveau te komen. Het heeft het wedstrijdritme nodig. Het is goed dat we hem nu kunnen brengen dat hij dat ritme snel kan opdoen."

Castagne begint aan play-off 1

Aangezien Walsh tegen een schorsing van twee wedstrijden aankijkt, zal Castagne ook aan play-off 1 beginnen. Als hij zijn kans met beide handen grijpt, zou het rode kartonnetje tegen Standard wel eens hele nare gevolgen voor Walsh kunnen hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties