Deze spelers vulden net als Harbaoui hun zakken met geld om dan terug te keren naar België

Maxim Cleemput
| 3 reacties
Deze spelers vulden net als Harbaoui hun zakken met geld om dan terug te keren naar België
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Net zoals Harbaoui kozen enkel andere voetballers voor een radicale wending in hun carrière. Met de dollartekens in de ogen vertrokken ze richting zandbak, waarna ze met hangende pootjes terugkeerden om de liefde voor de bal opnieuw te vinden.

Na zijn passage in Lokeren, en in het bijzonder het seizoen 2013/2014 waarin hij topschutter was en verkozen werd tot beste Afrikaanse schutter in Europa, trok Hamdi Harbaoui naar Qatar SC. Hij verkoos daarmee een transfer naar het buitenland boven Standard en Anderlecht. “Ik was 29 jaar en koos voor de financieel aantrekkelijkste ploeg”, vertelde hij aan RTBF.

Maar de Tunesiër had het al snel gezien in een kampioenschap dat sportief niet zo aantrekkelijk was. Hij keerde eerst terug naar Lokeren en probeerde het daarna bij de Italianen van Udinese. Tot hij deze zomer, op zijn 31ste, besloot om bij Anderlecht te tekenen. Hij is niet de eerste speler om terug te komen na een financieel aantrekkelijk avontuur in het beloofde voetballand.

Yassine El Ghanassy

Toen hij bij Gent zat, werd de Belgische Marokkaan drie opeenvolgende keren uitgeleend tussen 2012 en 2014: aan West Bromich Albion, aan Heereveen en daarna aan Al-Ain. Zijn passage bij die laatste club was echt een flop, hij speelde er zeven wedstrijden en scoorde slechts één keer.

Gelukkig voor hem kreeg El Ghanassy een tweede kans in Noorwegen, bij Stabaek. Daar kreeg hij de vorm opnieuw te pakken en kwam hij op de radar van Oostende. KVO haalde hem terug naar België en met zeven doelpunten en vijf assists is de 26-jarige aanvaller weer helemaal terug. Zijn beste statistieken sinds zijn periode bij AA Gent.

Imoh Ezekiel

In 2014 verliet de Nigeriaan Standard en tekende hij bij El-Arabi, in Qatar. De piepjonge aanvaller (slechts 20 jaar) had er een moeilijk seizoen en miste het echte voetbalgevoel. Het jaar erop keerde hij terug naar zijn oude liefde Standard, maar zijn passage in Qatar had duidelijk zijn ontwikkeling afgeremd.

Ook vorig seizoen, toen hij het shirt van Anderlecht droeg, was Ezekiel nooit meer de oude. Zijn afscheid bij paars-wit was er eentje in mineur, hij keerde terug naar El-Arabi na een leven op de bank bij Sporting. De nog altijd maar 22-jarige aanvaller is vandaag nog steeds op zoek naar een manier om zijn carrière opnieuw te lanceren.

Mbark Boussoufa

Mbark Boussoufa maakt wel vaker keuzes die voor een echte voetballiefhebber vreemd lijken. In 2011 verlaat hij Anderlecht voor de Roedels van het Russische Anzhi, terwijl de weg naar een echt grote competitie open ligt.

Twee seizoenen later dumpt de club Boussoufa en gaat de Marokkaan aan de slag bij Lokomtiv Moskou, een Russische club met meer sportieve ambities. Op het einde van de wintermercato in 2016 trekt Bous verrassend genoeg op uitleenbasis naar Gent. Echt slagen doet hij niet en zijn uitleenbeurt wordt niet verlengd. Uiteindelijk gaat hij na een half jaar Gent naar Al-Jazira om opnieuw een boel geld te verdienen.

Jonathan Legear

De Luikenaar begon zijn carrière flitsend bij Anderlecht, maar na zeven seizoenen op Neerpede wordt hij verleid door Rusland, net zoals zijn maatje Boussoufa. Legear trekt naar Terek Grozny, een stad in Tsjetsjenië. Er heerst een klimaat van angst en de lokale bevolking is niet echt voetbalminded.

In twee seizoenen speelt hij 22 wedstrijden waarin hij één keer weet te scoren. Na omzwervingen bij Mechelen, Olympiacos en Blackpool trekt de Luikenaar begin 2015 naar Standard. Vandaag de dag zit hij nog steeds bij de club van zijn geboortestad en lijkt hij weer op het goede pad.

Kristof Van Hout

De grote doelman, liefst 2,08m, werd ook verleid door het grote geld. Na passages bij Kortrijk, Standard en Genk ging hij zijn geluk zoeken in Indiase hoofdstad, New Delhi. Zijn club Dynamo heeft een stadion met 60.000 zitplaatsen en hij wordt er behandeld als een heuse ster. Na één seizoen in het gekke India keert Van Hout terug naar België en tekent hij bij Westerlo, daar is hij momenteel reservedoelman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties