Scheidsrechtersbaas Verbist reageert na nieuwe kritieken op videoref: "Zie ook de buurlanden"

Scheidsrechtersbaas Verbist reageert na nieuwe kritieken op videoref: "Zie ook de buurlanden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via Instagram!

Speeldag 5 in de Belgische Jupiler Pro League en opnieuw trammelant omtrent de videoref. In Genk - KV Mechelen was er reden tot twijfelen of hij wel goed was gebruikt, in Gent - Anderlecht ... werkte hij gewoon niet. Johan Verbist (Hoofd Arbitrage KBVB) verduidelijkt.

Over de fase in Genk is Verbist op de webstek van de KBVB duidelijk: "Het was een correcte tussenkomst van de VAR. De beelden tonen duidelijk aan dat Mats Rits de bal speelt. Op het tweede beeld is zelfs te zien dat het been van Mats Rits zich voor dat van Marcus Ingvartsen bevindt, waardoor hij eerst de bal speelt."

"Nadien ontstaat er wel fysiek contact tussen beide spelers. Scheidsrechter Wim Smet heeft correct gehandeld door op zijn beslissing terug te komen en geen strafschop toe te kennen."

Dat de VAR niet werkte tijdens de wedstrijd in de Ghelamco Arena is jammer, maar geen alleenstaand geval. "Het is een technische problematiek die zich niet alleen bij ons voordoet, maar ook al verschillende keren gesignaleerd werd in competities van onze buurlanden die ook de VAR toepassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties