Analyse Druk van de ketel? We stelden het rapport op van de bekerwinnaars in de play-offs sinds de bekerfinale
Foto: © photonews
Volg Voetbalkrant nu via Instagram!
Sinds enkele jaren wordt de finale van de Beker van België gespeeld voor de start van play-off 1. De bekerwinnaar is zeker van een goed Europees ticket en begint dus met andere motivatie aan de play-offs. Tot welk rapport leidt dat voor de verschillende ploegen?
Sinds 2012 werd de Beker van België al zes keer gespeeld voor de start van de play-offs. In 2012 (Lokeren) en 2016 (Standard) haalde de bekerwinnaar play-off 1 gewoon niet en dus mochten ze aan bezigheidstherapie doen in play-off 2.
2016-2017 (Zulte Waregem)
Vorig jaar begon Zulte Waregem met de Beker van België op zak toch met wat andere motivatie aan play-off 1. Uiteindelijk werden ze daarin zesde en haalden ze amper 6 op 30, maar ze mochten wel naar de poules van de Europa League.
2014-2015 (Club Brugge)
Club Brugge pakte de scalp van Anderlecht in de finale van de Beker van België. Ze begonnen toen ook als leider in de reguliere competitie de play-offs, maar na een 16 op 30 moesten ze de titel aan AA Gent laten.
2013-2014 (Sporting Lokeren)
Sporting Lokeren won de strijd van Zulte Waregem en pakte zo het Europees ticket, in play-off 1 waren de troepen van Peter Maes niet bij machte om nog op te schuiven in de stand: na een 8 op 30 bleven ze vijfde in de play-offs.
2012-2013 (Racing Genk)
De bekerfinale van 2013 was dan weer erg bijzonder, want Genk won die in het midden van de play-offs - terwijl ze ook volop bikkelden om de topplaatsen en tegenstander Cercle Brugge degradatie wilde voorkomen. Genk haalde daarna nog 1 op 9 en besliste mogelijk de titelstrijd in het voordeel van Anderlecht. Erg ongelegen en mogelijk een voorbode voor volgend seizoen.
Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief