WK-vooruitblik: Engeland, de grote rivaal van de Belgen - komaf maken met Platt, opletten voor Kane en de blessuretijd
Volg Voetbalkrant nu via Instagram!
Het WK 2018 in Rusland staat voor de deur. In aanloop naar het toernooi stellen we alle groepen alvast aan jullie voor. Uiteraard met meer aandacht voor de groep van de Rode Duivels, dus stellen we in groep G elk land apart voor. Met vandaag: Engeland, de grote rivaal in de poule.
Road to the World Cup: niet zo overtuigend als het lijkt
The Three Lions wonnen hun groep in de WK-kwalificatie met een knappe 26 op 30, waarmee ze Slowakije en co ver achter zich lieten. Toch ging het echt niet zo vlot als je wel zou gaan denken.
Zonder nederlaag, dat wel. En met amper drie doelpunten verdedigend heel sterk. Maar vaak ook rekenend op late doelpunten doorheen de campagne. Het begon al op matchdag 1, met een late treffer van Lallana in minuut 95 bij Slowakije.
Vijf punten in blessuretijd
Ook in Schotland (Kane in minuut 93 met de 2-2) en thuis tegen Slovenië (Kane in minuut 94 met de 1-0) werden pas in het slot uiteindelijk in totaal vijf punten weggesnoept. Het toont wel meteen dat het opletten wordt tot op het einde, want ook in Malta scoorde Engeland nog twee keer in de blessuretijd (van 0-2 naar 0-4).
Daniel Sturridge vs Scotland
— England Goals (@ThreeLionsGoals) 9 août 2017
Friday 11 November 2016
World Cup 2018 Qualifier
England 3-0 Scotland pic.twitter.com/l2wvQhnt0G
Sterren
Harry Kane, we kunnen er echt niet naast. De aanvaller van Tottenham scoorde het meeste doelpunten van allemaal in 2017. 56 stuks, dat zijn er gewoon meer dan Messi én Ronaldo. Hij duikt op in de box en kan uit alle hoeken scoren.
Een zware dobber wordt het voor onze verdedigers, al kennen ze hem natuurlijk van binnen en van buiten. Vertonghen en Alderweireld zitten bij hem in de ploeg, onder meer Kompany speelde er al meer dan voldoende tegen. Een voordeel, misschien?
Sowieso wordt het ook opletten dat we niet teveel de focus leggen op Kane, want er zijn nog wel een paar topspelers in de Engelse selectie te vinden. Marcus Rashford is zo'n raspaardje bijvoorbeeld. Hij scoorde al twee keer voor de nationale ploeg en is nog steeds amper 20.
Het toonbeeld van de jeugdigheid binnen de selectie ook wel, al loopt er met ene Dele Alli nog een topper rond in de selectie. Hij weet Kane natuurlijk als de beste staan vanwege de samenwerking bij Tottenham, ook dat kan een voordeel zijn. Onvermoeibaar.
Belgische links
Niet minder dan 13 van de 28 spelers uit de voorselectie van de Rode Duivels speelden in de Premier League op het einde van het voorbije seizoen, terwijl ook bondscoach Roberto Martinez banden heeft met Engeland.
We kwamen Engeland in het verleden al drie keer tegen op een groot toernooi. Op het WK 1954 (3-3, 4-4 na verlengingen) en het EK 1980 (1-1) leverde dat gelijke spelen op, terwijl we op het WK 1990 door een laat doelpunt van David Platt werden uitgeschakeld na - alweer - verlengingen (0-1).
Prognose: tweede, en dan?
Wat mogen we verwachten van The Three Lions? In onze prognoses onder de redactieleden wisselen ze continu van stuivertje met onze Rode Duivels. Net iets meer dan de helft van ons ziet Engeland tweede worden (en de Belgen dus groepswinnaar). De grote vraag is: wat daarna? Eist het zware seizoen in de Premier League voor de zoveelste keer zijn tol in de achtste finales? Tegen pakweg Colombia zou het wel eens einde verhaal kunnen worden.
België
Engeland
Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief