Inter Milaan: het typevoorbeeld van de onzin van Financial Fair Play
Volg Voetbalkrant nu via Instagram!
Sinds dinsdag is het officieel: Bayern München huurt Ivan Perisic van Inter Milaan. De Kroaat is nog maar de tiende huurspeler uit de geschiedenis van de Duitse topclub.
Bayern leek in eerste instantie Leroy Sané te willen wegkopen bij Manchester City. Toen die geblesseerd uitviel, besloot het Perisic te gaan huren. Der Rekordmeister huurde zo ook James Rodriguez voor twee jaar van Real Madrid, maar besloot uiteindelijk de aankoopoptie niet te lichten.
Transfermarkt.de weet dat Bayern sinds de eeuwwisseling enkel de aankoopoptie van –de piepjonge- Kingsley Coman lichtte, omdat het die op termijn meer dan waarschijnlijk met een serieuze winstmarge kan verkopen. Tenzij De ex-speler van Roeselare en Club Brugge het héél goed doet in München, moet hij volgende zomer wellicht terug naar Italië.
Inter verkocht in het begin van de zomer vijf jonge talenten (waaronder Zinho Vanheusden) voor een totaalbedrag van 27 miljoen euro omdat het volgens de regels van de Financial Fair Play een bepaald bedrag moest verdienen aan transfers.
Ionit Radu werd zelfs op 1 juli voor acht miljoen euro verkocht aan Genoa, elf dagen later teruggekocht voor twaalf miljoen en nog een dag later tot het einde van het seizoen uitgeleend aan… Genoa.
Maar vorige week kon Inter dus wel 65 miljoen euro op tafel leggen om Romelu Lukau los te weken bij Manchester United. Hoe ze dat volgende zomer moeten oplossen, lijken zorgen voor later.
Spelers worden naar hartenlust uitgeleend met verplichte aankoopopties of zelfs verkocht met verplichte terugkoopclausules. Een kat vindt er haar jongeren niet meer in terug. En in het geval van Inter zijn die jongeren er uiteindelijk het slachtoffer van.
Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief