Kans op blessures heel wat groter naarmate voorbereiding korter wordt: "Ze liggen langer stil dan normaal in hun zomervakantie"
Nu heeft ook Antwerp zich aan de zijde geschaard van de clubs die willen herbeginnen. De uitspraak van Marc Van Ranst dat "er onderzocht moet worden of er in juni gespeeld kan worden als andere landen dat doen" heeft een voedingsgrond gecreëerd om toch nog te spelen. En praktische problemen?
De ploegen die er nog iets bij te winnen hebben dat de competitie herstart, laten zich wel horen. Genk, Antwerp en Anderlecht voorop. Het zal allemaal afhangen van wat er volgende week donderdag door de UEFA beslist wordt. De top van de Europese voetbalbond komt dan samen om een advies te formuleren voor de rest van het seizoen.
Weinig kans
De Pro League heeft zijn Algemene Vergadering verschoven naar de dag erna. Afgaand op de beslissingen van de UEFA kan er nog het een en ander veranderen, maar bovenstaande Belgische topclubs zijn zwaar in de minderheid om nog iets te wijzigen aan de beslissing van de Raad van Bestuur om de competitie stop te zetten.
Gisteren kon u HIER een interview lezen met sportdokter Chris Goossens, die heel wat ervaring heeft met omgaan met profvoetballers. Hij waarschuwde al dat het niet evident wordt om profs klaar te stomen voor een eventuele competitiehervatting in juni. Clubartsen laten intussen ook weten dat het risico op zware blessures zal stijgen naarmate de voorbereiding korter wordt.
Zes weken
Volgende week vrijdag zullen de spelers zes (!) weken geen groepstrainingen meer gehad hebben. "Dat is langer dan hun zomervakantie en dan duurt het zes weken om hen op matchniveau te krijgen", klinkt het. Het ziet er niet naar uit dat er tot 3 mei gezamelijk getraind zal kunnen worden en sommige buitenlanders zitten vast in hun vaderland omdat ze niet meer mogen reizen.
Redelijk wat praktische problemen om een competitie te herstarten, los van de medische zorgen. Eén besmetting kan immers alles stopzetten.
Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief