Tourist LeMC verdiept zich in hooliganwereld en komt met nieuw beeld naar buiten: "Ze hebben ook een hart"

Tourist LeMC verdiept zich in hooliganwereld en komt met nieuw beeld naar buiten: "Ze hebben ook een hart"
Foto: © photonews

Het hooliganisme heeft sinds enkele jaren weer een opmars gemaakt in België en de ons omringende landen. Tourist LeMC, de Antwerpse hiphopper, dook samen 'Chino' - een lid van de harde kern van Antwerp - onder in de wereld van de hooligans.

En hij leerde ook een andere kant kennen. “Een hooligan van Beerschot vertelde hoe er voor de benefiet van een familielid een envelop werd afgegeven door de harde kern van Antwerp, de aartsvijand. Tot spijt van wie het benijdt: ook hooligans hebben een hart", vertelt hij bij HLN

Hij ontdekte ook wel de drang naar geweld. "En dat is dan ook wat hen onderscheidt van de gewone voetbalsupporter zoals ik: hun hang naar geweld. Ze kicken op confrontaties met andere harde kernen."

"Een hooligan van La Louvière vergeleek het met ‘Braveheart’: waar de Engelsen en de Schotten tegenover elkaar staan, het vuur in de ogen. Ik zeg niet dat ik zelf goesting kreeg toen hij het zo kleurrijk vertelde - ik ben en blijf een pannenkoek - maar ik begreep hem achteraf wel beter.”

Die harde kernen zijn ook uit op macht. Met enkele vuurpijlen kunnen ze een match stilleggen. Chino, de man van de harde kern van Antwerp, heeft daar een uitleg voor. "Vind je dan dat supporters niets te zeggen mogen hebben?", vraagt hij zich af. 

"Voorzitters, trainers, spelers: zij komen en gaan, supporters zijn de enigen die altijd blijven in een club. En toch hebben ze steeds minder te zeggen. Al die eigenaars tegenwoordig, vaak buitenlanders, zijn er alleen om snel poen te scheppen en hebben geen oren naar wat de supporters willen. Dan is het toch logisch dat de fans zich op een andere manier laten horen? Macht vind ik daarvoor een te groot woord, het gaat om zeggenschap.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties