Vincent Kompany heeft al indruk gemaakt bij Bayern München: "Daar schrokken sommige spelers toch wel van"

Vincent Kompany heeft al indruk gemaakt bij Bayern München: "Daar schrokken sommige spelers toch wel van"
Foto: © photonews
Word fan van Bayern München! 587

Vincent Kompany is sinds woensdag officieel de nieuwe coach van Bayern München. Hij krijgt veel vertrouwen, maar zal ook resultaten moeten boeken.

Vincent Kompany werd donderdag voorgesteld aan de pers. Hij tekende een contract bij Der Rekordmeister tot 2027 en gaat nu aan de slag. 

Christian Falk, die chef voetbal is bij het Duitse dagblad Bild vertelde bij Het Laatste Nieuws dat Kompany niet de eerste keuze was. "Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick, Oliver Glasner... Bayern heeft hen allemaal eerder gevraagd", begint hij.

"Máár Kompany heeft wel altijd op de lijst gestaan van sportief directeur Max Eberl. De club heeft videogesprekken met hem gehad én hem ook ontmoet in Londen en Amsterdam. Nadien waren ze er snel van overtuigd dat Kompany de juiste man was. Hijzelf had ook maar vijf minuten nodig om ‘ja’ te zeggen tegen Bayern."

Kompany heeft bij de spelers toch al indruk gemaakt, zonder veel te moeten doen. Er is een filmpje van de coach toen hij nog bij Anderlecht actief was, waarin hij zijn spelers een donderpreek geeft na een wanprestatie.

"Hij is een jonge coach met weinig ervaring, maar Kompany is natuurlijk een grote naam als speler. Dat Pep Guardiola zijn fiat gegeven heeft, zal het ook makkelijker maken om hier te werken. Op Leroy Sané na kenden de spelers hem nog niet zo goed, maar er gaat wel een video van een luide speech bij Anderlecht rond op hun telefoons. Daar schrokken sommige spelers toch wel van", besluit Falk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties